Contemplatie, asta este starea care predomina atunci cand pasesti pamantul capitalei bavareze.

Se stie deja ca iubesc Germania, si nu doar pentru ca acolo se fac cele mai bune masini 🙂 – stiti la care marci ma refer – ci si pentru ca atmosfera este de predispozitie permanenta. Oamenii astia, nemtii, parca in fiecare zi se mai gandesc ce sa mai construiasca, ce sa mai faca, conceapa, sau ce sa mai faca pentru a evolua.

Dar gata cu laudele, sa incep sa va arat cate putin din ce am vazut eu si ce m-a impresionat in Munich.

Marienplatz – piata unde pe vremuri negustorii isi vindeau alimentele din ograda sau aveau loc spectacole. O piata superba insa mereu aglomerata. Ce-i drept, cand vezi imbulzeala parca nici nu te mai poti bucura de ceea ce te inconjura, cladiri vechi, arhitectura gotica … Primaria Noua (Neues Rathaus), Primaria Veche  (Altes Rathaus care este situata in partea de est a pietei) , Coloana Marie (Mariensaule) si lista continua.

(P) Zboruri ieftine spre MUNCHEN GERMANIA

Munich

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-29

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-34

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-33

Olympiaparck – un parc unde te pierzi in visare.

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-03

Ce mi-a placut atat de mult la acest parc? Ratele, pescarursii si lebadutele care se pluteau in deriva pe apa lacului … TOT.

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-05

Olympia Tower – trebuie sa urci in acest turn. Are o inaltime de 291 m iar la 190 m, este o platforma de unde vezi tot orasul.

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-08

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-09

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-10

Daca ai norocul sa prinzi o vreme buna, clar faci niste poze minunate. Daca nu, oricum poti savura secunda cu secunda imaginea din jur.

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-11

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-12

Imediat langa turn este si Olympia Stadium. Un stadion pe care il poti vizita, sau  daca esti un pic mai curajos, poti incerca sa te dai cu tiroliana sau poti escalada plafonul de sticla., ce-i drept este destul de costisitor (de la 70 euro in sus).  sa incerci oricare varianta dar merita.

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-07

Langa parc este si BMW Museum. Dar pe acesta l-am vizitat in urma cu cativa ani, nu avea rost sa stau din nou cateva ore bune in el – nu poti sta mai putin de doua ore daca esti pasionat de masini si mai ales de BMW.

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-06

Deutsches Museum – aici gasesti orice despre orice.

Evident ca si aici trebuie sa pierzi cateva ore bune pentru a-l cuprinde. Eu m-am si pierdut de persoanele cu care eram si nu pentru ca as fi ametita sau as sta prost cu orientarea, ci doar pentru simplul fapt ca eram fascinata  de tot ceea ce am vazut.

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-14

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-15

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-16

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-17

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-18

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-19

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-20

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-21

De la avioane, masini, vapoare, barci, orice , orice credeai ca nu o sa poti vedea vreodata fata-n fata, aici la Deutsches Museum ai ocazia de a le atinge, sau de a te urca in diferitele autovehicule, vehicule etc.

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-23

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-24

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-25

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-26

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-27

Cred ca am facut cateva sute de poze in acest muzeu dar nu o sa va incarc vizual chiar cu toate. Am adaugat doar cateva, ce mi-a venit la mana. Cert este ca, in cazul in care te-ai plictist de atata culturalizare, la imediata iesire din incinta muzeului poti poposi o vreme la o cafea, un ceai, daca nu, si esti ceva mai indraznet, la vreo 200 de m de muzeu se afla un locsor aproape ferit de ochii curiosilor, unde soarele te poate mangaia in voie, bineinteles, asta daca este cald afara.

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-31

Si pentru orice clipa de relaxare trebuie sa opresti la una din terasele specifice bavareze pentru a manca ceva sau macar pentru a bea un litru de bere (cine poate).

🙂

vacanta-munchen-germania-poze-damiana-04