Sovata, credeam ca este o destinatie doar pentru plus 50, ei bine, m-am inselat amarnic. Sovata chiar este o destinatie de vacanta.

Ziceam ca o sa ajung la aceasta destinatie de vacanta undeva mai pe la pensie. Si totusi, intr-un weekend am zis, hai sa vad ce o fi acolo. De la Bucuresti la Sovata ai de parcurs un drum de 5 ore. Stiu, este cam mult insa este un drum frumos. Daca pleci pe lumina este chiar frumos traseul. 

Odata ajuns acolo, ai multe variante de cazare, totul tine de buget. Sunt si pensiuni foarte accesibile insa, daca dispui de un buget mai mare undeva la 1400 de lei de cuplu pentru un weekend, poti sta chiar lux

Revenind, ceea ce voiam sa iti sugerez este ca daca ajungi in Sovata, ai multe locuri frumoase pe care le poti vizita. Daca nu vrei doar sa stai intr-o camera de hotel, poti alege o plimbare pana la Turnul Belvedere. Este o plimbare foarte frumoasa si te poti bucura de imagini absolut minunate. Nici nu zici ca esti in Romania. 

Apoi, la doar 20 de minute de mers prin natura, ajungi la Lacul Ursu. Unic in lume, cu cea mai mare concentratie salina. Acest lac, imprejmuit de vegetatie, iti imbie sufletul cat zece vacante in Bali. Asa ca sincer, chiar poti alege Sovata ca destinatie de vacanta, chiar si pentru un weekend.

Sovata, destinatie de vacanta

Parerea mea, nu ca laud, dar chiar este un loc super frumos amenajat. Se vede ca oamenii chiar si-au dorit sa atraga turistii aici. 

Apoi, ai Mocanita. Pentru o plimbare cu Mocanita Sovata, care dureaza in jur de doua ore, ar fi bine sa iti faci programare caci pe tot parcursul anului vin turisti cu duiumul. 

Daca nu vrei sa te indepartezi prea mult de centrul statiunii Sovata, sa stii ca si in centru gasesti ce sa faci. In primul rand ai mancare extraordinar de buna, pentru toate bugetele. Si mai mult, daca ai chef de aventura, sau esti cu cei mici dupa tine, exista un parc de aventura ideal pentru a-ti exersa echilibrul. 

Sovata destinatie de vacanta

Sovata destinatie de vacanta