Daca nu eram atat de pasionata de aceste masini minunate poate nu m-ar fi impresionat atat de mult.

Dar pe departe este mai interesant decat muzeul BMW (Munchen).

Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart si istoria fascinanta a automobilelor.

In prima faza ajungi intr-o parcare unde din start esti intampinat de cateva exponate, dintre cele mai vandute, sau importante masini facute de Mercedes.

Continuam cu o intrare rupta dintr-o alta galaxie. Ajunsa la biroul unde iti cumperi ticket, speriata ca mama sa vezi costuri acum, aflu ca de fapt avand o legitimatie de presa intri gratis, oricum pretul unui bilet este de 8 euro nimic scump, in comparatie cu cate ai de vazut. Frumusel ni se da un ghid, pui castile in urechi si auzi ” Welcome to Mercedes- Benz Muzeum. Join us on a voyage of discovery trough automotive history”. Urci intr-un lift panoramic pana la etajul 8 de unde incepe nebunia. 1500 de exponate de la prima bicicleta conceputa cu motor, la autobuze, barci, tractoare, limuzine, masini de curse etc. , pe o suprafata de 16.500 metri patrati.

Bijuterii in adevaratul sens al cuvantului. Daca esti pasionat de masini te simti ca un copil intr-un magazin cu jucarii. La fiecare exponat ai explicatii atat istorice cat afli si performantele facute cu fiecare automobil.

Cel mai fascinant mi s-a parut ca dupa ce vezi atatea minunatii poti experimenta mersul cu o masina de curse. Adica, oamenii ce au facut, un sistem, un fel de cutie in care intri pentru doar 4 euro, si ai posibilitatea sa stai intr-un scaun sport cu o proiectie in fata care iti relateaza despre cele mai in voga curse castigate cu masinile proiectate de ei, cei mai buni soferi de raliu. Te zdruncina ca si cum ai fi acolo, cu frane, acceleratie, sunet, plus miscarile volanului (ca ai si un volan de care te tii), pentru aproape 5 minute esti acolo, pe sosea, cu cupa in mana…

La iesire ai restaurante daca ti s-a facut foame sau sete, daca nu, si ai chef sa cheltuiesti niste bani o poti face in shop-ul cu chilipiruri, care chilipiruri pornesc de la 5 euro si ajung la aproape 10.000 de euro, bani pe care ii cheltuiesti pe niste suveniruri, nu va imaginati ca va comndati nu stiu ce masina, nu, aproape 10.000 de euro poti da pe o masina in miniatura.

more info here