poftiti la muraturi

Poftiti la muraturi * Mama fericita

Poftiti la muraturi!

Ce iarna este aia fara o gogonea , un gogosar sau un castravecior murat? Nu exista asa ceva!

Muraturile si nu neaparat doar iarna, sunt o adevarata placere pentru papilele gustative. Nu stiu, dara tunci cand langa un gratar bien facut ai si muraturi parca altfel intra mancarea. In plus, muraturile, in cantitati moderate sunt chiar benefice organismului. Asa ca nu e de mirare ca le ai in frigider chiar si vara pe caldurile alea insuportabile.

Poftiti la muraturi!

Zilele trecute in blocul in care locuiesc se simteau tot felul de soiuri de otet, mirosuri de mirodenii si mireasma ardeiului copt, mirosuri greu de suportat.

Dar am stat si m-am gandit „ma nene asa fac oamenii gospodari, pun muraturi, coc vinete si ardei, pun la congelator legume romanesti”, ceea ce este mult mai bine decat sa cumperi minunatele legume aduse de prin tari straine pe care le gasim in agloeratele supermarketuri.

Mama mea, gospodina sefa a luat atitudine, a mobilizat toate furnicutele si a facut aramata mare pentru a umple cateva borcane. Na’ belea…

Si cum neamul este mare si-a pierdut cateva ore bune pentru a umple cu succes borcanele. Pe cat sunt de gustoase muraturile pe atat de pretentioase imi pare prepararea lor. Sunt si atatea variante de a pune muraturi ca uneori stai si te gandesti ca e mult mai simplu, totusi, sa le iei dintr-un supermarket. 

Si totusi, satisfactia pe care o ai atunci cand desfaci un borcan pus cu manuta ta, nu se compara cu nimic. Iar daca ai privi mutra mamei atunci cand vede cum toata lumea musca cu pofta din muraturile puse de manuta ei, nici ca-ti mai vine sa nu o ajuti. Sa iti vezi mama fericita este mai presus de orice. Chiar daca pretul este destul de mare. Dute cumpara, spala, pune, fierbe… nimic nu mai conteaza din toate acestea cand finalul este unul fericit.

Poftiti la muraturi!

[nggallery id=79]

Articole recente