Poftiti la slana! Delicios

Daca inca nu v-ati hotarat de unde sa luati porcul de Craciun sau doar o particica din el, nu va sfatuiesc sa luati de la cunostinte sau din vorba in vorba pentru ca riscati sa va treziti cu o jumatate de carcasa de 90 kg si cu un strat de grasime de mai bine de 12 cm.

Nu zic, este buna slana. Dar parca nici chiar de 9 cm. Este buna slaninuta asa de vreo 2 cm grosime, bine afumata si servita cu mustar. Mmmm ce bunatate. SI cu un pic de paine prajita. Vis!

Mananc si eu slanina, in plus, se spune ca este o grasime care face parte din categoria de grasimi bune. Daca mananci o data pe saptamana nu este nicio drama.

Poftiti la slana

Si daca mananci putina slana, nu te apuca acum sa mananci cu sutele de grame. Rezuma-te la a manca cel mult 20 de gr la o masa. Este in regula si sa o mananci in preparate gatite. Nu stiu, varza calita ori fasole. Gasesti tu variantele care iti sunt pe plac.

Daca vrei sa o mananci cruda, mai sunt si pofticiosi din acestia, incearca sa te rezumi la cantitati micute. Altfel dai in altele. Sunt bune ele grasimile, dar ti-am mai zis, ma repet, totul cu masura. Ai mare grija de unde procuri slana.

Noi n-am avut chiar cea mai buna sursa si uite ce s-a intamplat. Ne-am trezit cu mai multa grasime decat ne-am fi dorit.

Selgros ramane de baza. Mult mai ok si preturi bune. Grasimea aceasta s-a transformat in untura. Nu toata bineinteles. Am lasat si pe sorici ceva slana pe care apoi am preparat-o asa cum se cuvine. Usor afumata, numai buna de mancat un pic inainte de masa propriu zisa. Asa, ca aperitiv. Hai ca iti place! Sigur iti place si tie o data la ceva timp sa mai scapi in „nenorociri”.

Fa-ti de cap, dar cu moderatie 🙂