Sa traiasca ceaunul 🙂
Ca sa fie traditia dusa pana la capat nu a lipsit nici ciorba de potroace :
Ingrediente:
500 g carne cu oase de curcan, gaina, rata sau gisca,
200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina),
o ceapa mijlocie,
o lingura de orez,
1/2 l zeama de varza,
un galbenus,
100 ml smantana sau iaurt,
sare,
leustean.
Si extra ciorba d burta:
Timp de preparare:
2 ore si 15 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1,2-1,5 kg burta de vita
2 morcovi
1 ceapa mai mare
1 pastarnac
1 ardei gras
50 g telina
cateva frunze de telina cu codite
1 legatura leustean
2 litri bors
4-5 lingurite bicarbonat
50 ml otet
2 cuburi/lingurite concentrat vita
1 galbenus
2-3 linguri smantana
sare, piper, zahar dupa gust.
De mare senzatie!
Dupa nunta si rasplata.