Vacanta de 4000 km – prima oprire: PRAGA

Cum eu nu am stare sa stau prea mult intr-un singur loc vara asta am ales un traseu cam greu de suportat pentru unii: Praga- Berlin- Stuttgart (aproximativ 4000 de km in total).

Prima oprire Praga. Un oras melancolic, plin de istorie (nu ca m-ar fi interesat foarte mult istoria), un oras plin de arta si un oras care si-a pastrat constructiile. Acolo nu vedeai cladire noua din sticla langa nu stiu ce biserica veche. Partea veche a ramas veche si partea noua era la locul ei.

[nggallery id=66]

In 3 zile am vazut „Podul Carol” , martorul celor peste 600 de ani de procesiuni, batalii, executii, si mai nou, locatia multor filmari, I se mai spune popular podul cu sfinti deoarece sunt 30 de statui, cu sfinti sau alte figuri religioase toate reproduceri, originalele fiind risipite prin muzeele de prin tot orasul. Se spune ca daca atingi anumite statui ai nororc (Statuia Sf. Ioan din Nepomuk), sau daca iti pui anumite dorinte in dreptul altora (Crucea Lorraine), ti se indeplinesc, de asemenea mai este o icoana in dreptul careia nu iti doresti sa stai prea mult (Sfanta Fecioara din Magnes), balconul ce adaposteste porterul Fecioarei Maria are o lumanare despre care se spune ca daca zabovesti prea mult cu privirea la ea sau stai sub balcon, iar flacara lumanarii se stinge, ar fi semn al unei morti iminente, creepy.

[nggallery id=68]

Palatul Regal este iarasi un loc frumos, Catedrala Sf. Vitus si ea este o constructie care nu trebuie ratata, a durat peste 600 de ani ridicarea ei. Aleea de aur este o straduta ingusta cu magazinase cu chilipiruri in incaperi foarte mici,acolo mai poti gasi reproduci ale unor camere de lucru, bucatarii, sau locuinte ale unor muncitori stravechi, atentie la cap daca esti mai inalt de 1,75 m, intrarile in aceste incaperi sunt foarte mici.

[nggallery id=67]

O fantana superba in stil baroc care are o sculptura ce interpreteaza „Adormirea Maicii Domnului” este centrul de interes si asta pentru ca, evident oamenii arunca maruntis si isi pun dorinte cu speranta ca se vor indeplini, asta pana sa vina un nenea in mijlocul zilei, cu un magnet atarnat de o sfoara, cu care aduna banii spunand „bodaproste fratilor, m-ati hranit si pe ziua de azi”, si nimeni nu spune nimic, adica banutul pe care tu tocmai l-ai aruncat cu ganduri bune, vine unu si ti-l ia fara remuscari, fara prea multe miscari si pleaca mai departe.

Trecem peste. Am fost si in cartierul evreiesc. Acolo nu a fost prea interesant de aceea nici nu am vizitat ceva, dar am vazut oameni diferiti cu obiceiuri diferite.

Top 10 Praga – Ghiduri turistice vizuale

Colina Petrin, un loc unde multi se refugiaza pentru a scapa de nebunia cotidiana. Loc care in sec. 15 a fost vie iar din 1825 a devenit parc public.  Se poate ajunge in varful dealului cu Funicularul sau pe jos dar este ceva de urcat, cam 300 m.

[nggallery id=69]

O data ajunsi in varf gasiti Turnul de observatie dunde se vede tot orasul, iar turnul a vrut sa fie  ca „Turnul Eiffel” dar mai mic. Pana la acel trun am trecut prin niste gradini minunate pline de flori de unde se vedea biserica „Sf. Laurentiu” foarte bine.

Top 10 Berlin – Ghiduri turistice vizuale

[nggallery id=70]

Cel mai haios punct de atractie „Labirintul cu oglinzi”. Daca te intrebi cum ai arata cu mainile mai lungi, picioarele mai grase, cu burti, fara burti, cu capul mare, sau mic, asta este locul potrivit, in acest loc chiar uiti de tot si de toate 🙂

[nggallery id=71]

Articole recente