Vulcanii Noroiosi
In ciuda drumului care nu este unul perfect, „Vulcanii Noroiosi” mi-au captat si mie atentia!
O zi urata, insa compania conteaza atunci cand fugi un pic de poluarea capitalei. Zis si facut. Si eu ca multi altii, am pornit la drum. Este aproape de Bucuresti, doar vreo 2 ore si un pic de mers cu masina. Hai nu stramba din nas, 2 ore chiar inseamna putin pentru cat de mult imi place mie sa conduc. Mi se mai spune „tirista”. Fa tu legatura 🙂
Am mai fost la ” Vulcanii Noroiosi ” in generala, cand se organizau excursii cu clasa. A trecut ceva timp de atunci, asa ca am zis sa repet experienta. Cine stie, poate a mai aparut vreun vulcan pe care nu l-am vazut. Asadar, am facut cunostinta cu vulcanii, unul aproape ca mi-a vorbit iar altul mi-a pus pidica. Mi-a vorbit e mult spus, a bolborosit ceva. Nu prea stiu limba „vulcaneasca” asa ca am incercat doar sa deduc din gesturile pe care le-a facut. Un singur vulcan a putut sa imi explice c are-i treaba cu ei acolo. Mi-a spus ca „Vulcanii Noroiosi” s-au format din gazele naturale, aflate in adancimea solului, mai exact la cel putin 3000 de m adancime, care trec printr-un sol argilos. La suprafata iese o apa amestecata cu argila. Asa se face ca solul pe care am pasit este gri. Asa zisii „vulcani” sunt formati din namolul iesit la suprafata in straturi, care de-a lungul timpului a format mici structuri conice care aduc cu forma unui vulcan. Fenomenul a devenit atractie turistica in toate zonele unde s-a format.
In Romania se afla in Subcarpatii de Curbura, mai exact pe langa Buzau. Se numesc ” Vulcanii noroiosi de la Beciu ” sau ” Paclele de la Beciu ” si se intind pe circa 30 de hectare. Ce faci cand ajungi acolo? Mai practic, nimic! Te relaxezi si te minunezi de fenomenul creat de natura. Mai mult de atat, te incarci spiritual. Este relaxant sa scapi de blocurile gri si de traficul ingrozito, chiar si pentru o ora.
Va recomand sa vizitati si sa va minunati!
[nggallery id=30]