Dresden, un oras de poveste

Image Banner 468 x 60

Daca m-as muta din tara asta vreodata m-as muta in Germania. Orice oras, satuc este frumos.

De pilda, Dresden, un oras care a fost refacut in totalitate dupa al doilea razboi mondial.

Un oras plin de istorie (pentru cei pasionati) si arhitecturi pastrate cu sfintenie. Predomina stilurile rococo si baroc, stiluri care te introduc cu usurinta intr-o atmosfera de poveste.

Si gata cu melancolia sa trecem la lucruri mai „intersante” cum ar fi: ajungem in centru si imi caut si eu un loc de parcare. Gasesc unu dar era oarecum intre doua indicatoare , stanga locuri rezervate pentru taxiuri, dreapta pentru restul lumii si mai in dreapta pentru oameni cu dizabilitati. Parchez si eu in locusorul pe care il gasesc, si apare un taximetrist care imi spune ca sunt pe un loc pentru taximetristi si daca mai stau risc sa imi iau amenda, ieftin,  200 euro.

Nici ei nu au foarte multe parcari. Ma rog, dupa ce ma tot invart, imi  gasesc un loc intr-o parcare subterana. Si incepem sa o luam la pas prin oras.

Peste tot turisti cat vedeai cu ochii. Din pacate nu a fost vremea prea buna ca sa iasa niste poze mai frumoase.

Am incercat sa vizitam minunata fabrica Volkswagen , fabrica cu cea mai moderna parcare din Europa. Unde masinile sunt parcate de niste platforme, totul robotizat. Din pacate era un eveniment si nu am putut admira decat de afara.

Am mancat renumitul carnat „turinger” alaturi de o portie calda de piure de cartofi si bineintels, nu puteam rata o bere rece.

Cu burtile pline ne continuam vizita.

„Dresden Fortress”  o fortareata din al-II- lea razboi mondial, deveninta punct turistic. Am vazut unde dormeau ostasii, unde gateau, unde se ascundeau, am aflat care era parola pentru a putea fi lasati inauntru, asta a fost partea cea mai amuzanta . ” Show me your nose” asta cica era parola.

Pretul unui bilet este de cinci euro.

Parcurile sunt superbe, strazile foarte curate iar oamenii sunt chiar ok. Nu cum spune lumea ca vezi doamne sunt reci, rautaciosi sau prea stricti, din contra, sunt chiar sociabili.

In concluzie merita vazut si acest oras Dresden.

[nggallery id=123]

 

 

Articole recente