Eficienta salveaza vieti.

Dragutii de ei mergeau cu viteza melcului si nu stiu cum, drumurile noastre s-au despartit la un moment dat, iar mai apoi m-am trezit cu ei din nou in fata mea. Nu stiu pe unde au luat-o, cum, dar scurtatura lor era de memorat.

Ma gandeam eu asa… cum ar fi daca toate ambulantele, astea moderne, (ce-i drept nu pot sa zic ca aceasta era tocmai o ambulanta, dar clar erau cadre medicale in masina), s-ar deplasa atat de repede si prin tarisoara noastra … poate nu am mai auzi de atatea cazuri de deces pe la stiri din cauza ambulantelor care n-au putut ajunge la timp.

Eficienta este cu adevarat importanta in unele situatii. In ceea ce priveste partea aceasta medicala, chiar pot spune ca m-am lovit de nevoia aceasta. Nevoia de a da un telefon in caz de urgenta. Dupa ce m-am enervat si am boscorodit am inteles ca eficienta este doar in cazurile cu adevarat grave. Slava cerului, in cazul meu nu era o urgenta in adevaratul sens al cuvantului. Cu totii mai avem o cadere de calciu. Daca stii ce trebuie sa iei, nu este nevoie sa dai un telefon si sa consideri treaba asta o urgenta.

Revin, insa, la cadrele medicale pe care le-am intalnit in trafic si iti spun ca cel mai mult mi-a placut ca oamenii erau foarte zambereti. Pe fetele lor se citea bunatatea si buna dispozitie cu care isi faceau treaba.

Cu siguranta ca oamenii chiar se grabeau si, cu toate astea, mi-au zambit frumos.

Este un trafic infernal si in Cehia, dar acolo se circula civilizat. Oamenii respecta regulile de circulatie. Sunt ingaduitori si chiar daca sunt in graba sunt pe principiul „grabeste incet”. Am constata ca daca te grabesti incet tot acolo ajungi. Doar ca ajungi cu mai putini nervi si cu sufletul linistit.