paste

Paste cu rosii si branza

Paste cu rosii si branza

Paste cu rosii si branza

 

Stiu ca toata lumea spune „nu” carbohidrati, insa o data pe luna de exemplu, iti poti face de cap cu o portie sanatoasa de paste.

Totul este sa nu faci abuz. Asadar, intr-o dupa amiaza cand e foamea mare si stii ca peste zi nu ai mancat mare lucru, incearca o portie de paste cu telemea de vacuta, rosii cherry si nelipsitul oregano (am descoperit ca este chiar bun la gust, chiar daca mie nu prea imi plac verziturile din gama asta).

 In plus, este o varianta rapida pentru a-ti potoli foamea. Iar daca vrei sa nu abuzezi chiar rau de carbohidrati, poti ingerca pastele integrale. Cele integrale se ard treptat. Au mai multe fibre si de aceea ar fi mai sanatoase.

Nu elimina niciodata definitiv din alimentatie carbohidratii. Organismul are nevoie zilnic si de carbohidrati. Masura este totul.

Hai sa iti spun cum am facut aceasta reteta de paste cu rosii si branza.

Se fierb pastele (de preferat integrale, mult mai satioase dupa parerea mea), in jur de 10 min, pui bucatele de branza, apoi rosiile, presari cu oregano, dupa care, toata nebunia o mai lasi in cuptor in jur de 15 min (cuptorul incins in prealabil la 180 de grade).

Poti folosi si rosii la conserva, dar e pacat. Daca ai rosii bune sa nu le folosesti pe cele proaspete.

Iti spuneam de paste integrale, dar eu am folosit paste normale. Am ales varianta clasica pentru ca nu gatesc doar pentru mine. Iar pastele integrale nu sunt chiar pe gustul tuturor. „Sunt foarte bune, dar hai sa le folosim pe cele normale” – Asa mi se spune :))

Secretul este la servire. Dupa ce ai scos tava din cuptor, las-o sa respire inca vreo 10 minute. Numai bine se combina perfect toate gusturile. In plus, se mai si racesc un pic.

Secretul este ca la servire sa arunci un strop de ulei de masline extravirgin.

 Pofta buna! 🙂

 

 

Articole recente