Pui betiv 🙂 Dar delicios
Pui betiv 🙂 Dar delicios
V-am zis eu, ma apuc de treaba, nu gluma.
Cand iti este foame si nu stii ce sa mai mananci si poate nici nu ai chef sa stai o vesnicie in bucatarie, incearca „Pui betiv”. Este solutia rapida de a-ti potoli foamea.
Pana sa ma apuc sa va zic cum l-am facut va spun ca nu mananc mancare gatita de fel, insa daca mananc, prefer sa mananc ceva facut de mine, mama sau cineva apropiat mie, despre care stiu sigur cum si in ce fel gateste. Nu sunt siloasa, dar mi-e cam teama de cum se prepara mancarurile prin restaurante. Sunt si „Toma patitul”,o data m-am pricopsit cu o toxiinfectie alimentara de toata frumusetea. De fapt, nu doar o data. De multe ori am ajuns la spital cu diverse intoxicatii.
Revin la reteta „Pui betiv”
Am luat un piept de pui l-am taiat bucatele, am pus o tigaie la incins. Cand tigaia s-a incins, Â am aruncat putin unt, si fara mila am azvarlit puiul condimentat doar cu putina sare si piper.
Cand puiul a fost suficient patruns, o bere proaspata si-a facut de cap cu puiul. Â Spre final am pus putin marar. Imi place verde, pardon, verdeata :))
Ok, condimentele, verdeturile schimba gustul mancarii, dar schimbarea este buna intotdeauna. In plus, de ce sa nu folosim condimente daca le avem.
Si pentru ca nu poti manca doar pui asa simplu, garnitura este cheia succesului.
Cateva ciuperci proaspete, feliate subtirel, le-am aruncat si pe ele intr-un wok, asta dupa ce am incins-o si am pus putin unt. Dupa ce s-au calit am mai aruncat si niste cubulete de rosii, iar spre final porumbul dulceag.
Piesa de rezistenta? Putin marar tocat bine :). Peste, putin cascaval ras, stiu ca nu este foarte sanatos dar nu pot trai fara.
And that’s all folks!
[nggallery id=107]Gustos, rapid si zic eu, sanatos.