Salina Turda

Frumos… cica ar fi cea mai tare salina din Europa (vorbeste lumea).

Au si renovat-o si adevarul este ca arata intr-un fel. Dupa ce mergi aproape 300 m printr-un tunel ajungi la un lift cu care cobori aproximativ 13 etaje, bine pana sa ajungi la lift mai sunt cateva incaperi foarte stranii. Una dintre ele ar fi camera ecourilor, inca una unde sunt niste aparate din 1800 si ceva , toamna, masinarii de sapat and stuff. Foarte interesant.

Ma rog si sa revin, dupa ce cobori cu liftul ajungi intr-un spatiu foarte dragut, unde la fel ca si in salina Targu Ocna, ai tot felul de forme de distractie. Pista de popice, tenis de masa, biliard, ba chiar si o roata gen „Eye of London” (varianta in miniatura), amfiteatru …mai multe, ideea este ca nu te plictisesti 1 h, 2h.

Cel mai misto este ca mai iei un lift cu care mai cobori cateva etaje si ajungi intr-un loc unde este un lac artificial si te poti plimba cu barcuta, foarteeeee taaaare.

Daca ar fi un pic mai promovata cred ca am mai ridica un pic turismul. Cert este ca s-a facut un calcul si anul trecut au pasit pragul salinei peste 300.000 de oameni.

[nggallery id=94]

Articole recente