Sunt saratele zambarete pentru ca te fac sa zambesti dupa ce le mananci.

Cred ca in curand ma apuc de gatit calumea, ca vad ca a inceput sa-mi placa.

Sa va spun o mica povestioara: cand eram eu mica si asteptam ca parintii sa vina de la munca, imi faceam de lucru prin casa. Cand nu pictam peretii, sau nu taiam rochiile mamei, perdelele de prin casa, sau nu spargeam vreo vaza, ma apuca pe mine gatitul.  O data am facut bezele, pacat ca nu aveam aparat foto sa le pozez ca au iesit chiar bune si frumusele.

In rest nu am facut prea multe , dar ajutorul dat in bucatarie mamei mi-a prins bine (a nu se intelege ca sunt fata de casa, dar pur si simplu imi place treaba asta „bucatareasca”, nu ma pricep eu prea bine, dar incerc).

Furand din stanga, din dreapta am inceput sa experimentez.

Saratele am invatat sa fac cu prietena mea Miky (si ea „mare gospodina”).

Ingrediente:

  • faina;
  • oua;
  • margarina;
  • branza, de preferat telemea de vacuta (e ceva mai slaba);
  • la alegere iaurt;

Mod de preparare:

Se amesteca toate cele de mai sus pana iese o coca. Nu pot sa va spun cantitati ca de obicei pun din ochi, sigur se pun doar doua oua in compozitie. Se intinde aluatul, se taie „soldatei” cam de un cm,  pe deasupra se ung cu un ou batut, se pune chimenul, sau susanul, macul, in functie de preferine (eu pun pe deasupra, nu in compozitie ca nu tuturor le plac condimentele, asa le pot da jos).

Se pun „soldateii” in tava, in tava se pune hartie de prajituri, ca sa nu se lipeasca, si se baga la cuptor. Foc potrivit, circa … hmmm nici nu mai stiu cat le-am lasat ca de obicei verific, nu ma iau dupa timp ci dupa cum arata, dar cam 35 – 40 min. cam asa le-am lasat. De preferat sa verificati din cand in cand, dar fara sa deschizi usa cuptorului ca nu mai ies la fel de bune.

Usor crocante, sarate, numai bune de servit cu bere. Minunate la vizionarea unui meci de fotbal 🙂