Spre Varsovia cu peripetii

Este greu sa plec pe undeva si sa nu mi se intample nimic. Decolare la 06 dimineata, boarding 05: 30, afara viscol, intr-un final dupa certuri matinale ne-am urnit spre aeroport. La Aroportul Baneasa „Aurel Vlaicu” drum oprit, politie, coloana de masini, ora 05:00. Intorc si mergem pe str. Jandarmeriei sa iesim pe la Academia de Politie, reusim sa intram pe DN1, totul ok pana la vreo 500 de metri de showroomul Ferrari unde o luam pe contrasens deoarece am vazut mai multe masini care o luau pe acolo si nu erau intorsi de politite. Si eu dupa turma, pana la Ferrari acolo s-a rupt macaroana, un jandarm: ” Domnisoara nu mai aveti voie sa mergti mai departe”, ma uit pe sensul normal de mers, ce credeti masinile de dezapezit erau inzapezite si blocau sensul de mers spre Ploiesti. Cum se poate asa ceva????  Deja era trecut de ora 05:00, sunam la aeroport zborul era inca in grafic, dar multe alte zboruri anulate. Si mergem pe jos, prin zapada, prin viscol, cu bagaje, fara manusi, nororc ca mi-a dat cineva foarte important mie, o caciula sanatoasa din blanita, ce-i drept mai maricica ea, da bine ca am avut-o. Batea un vant de nu puteai respira, trec peste faptul, putin scarbos, dar adevarat, imi curgea apa din nas siroaie, grav oameni buni nu e de ras, am zis ca pic acolo si cand ce credeti, luminita de la capatul tunelului, faruri in fata noastra, o masina opreste, soferul spune „Haideti, urcati!”. Doamne iti multumesc! Cat noroc, spune ca este directorul aeroportului Otopeni, si ca a primit foarte multe reclamatii, ca nu pot ajunge oamenii la zboruri – desi toate drumurile din incinta aeroportului erau perfect dezapezite – si a vrut sa vada cu ochii lui ce se intampla. Cred ca de la Ferrari pana la aeroport sunt, nu stiu cat sa zic, 2 km, daca mai mergeam 5 min pe jos era grav de tot, eram la spital azi nu in Varsovia. Urmari: mana stanga degerata, nici acum nu mi-am revenit prea bine.

Trecem peste, si ajungem in aeroport, da-i alearga sa ajungem la poarta, ma rog si ajungem si inca nu se facuse boardingul, ne tragem sufletul si asteptam. Am avut intarziere aproape o ora, fata de alte zboruri care au avut ore bune de intarzieri, sau unele care nu au mai plecat. A tinut Dumnezeu cu noi.

Un zbor fara turbulente doar goluri de aer, aterizarea foarte usoara. (am mers cu un avion LOT Polonia)

Ma nene cum este posibil ca in Varsovia sa ninga la fel ca in Romania dar sa nu fie zapada deloc pe strazi,  pana si trotuarele sunt dezapezite. Nu stai cu frica ” Sa nu pun piciorul asa ca poate cad si-mi rup soldul”. Frig si aici – 6, -8 grade ziua dar nu este viscol. Iar repet zapada pe strazi, trotuare,chiar si in parcuri, nu exista, este totul acoperit de sare sau nisip.

Frumos aici, partea nasoala este ca si la noi dar totusi un pic mai inapoiati ei, nu au metrou peste tot. Au o singura linie care acopera de la un capat la altul orasul, pe centru mai mult. In schimb ai tramvaie si autobuze peste tot. Iar ca in orice alt oras civilizat, nimeni nu merge pe linia de tramvai sau pe banda de autobuz si drept urmare ajungi oriunde mult mai repede decat cu masina personala.

Ca sa nu mai zic , oameni imbracati de firma circula cu transportul in comun ca niste oameni normali, fara fite si aere de „Dorobanti”, sunt putini cei care epateaza prin masini scumpe, mana pe geam, sau muzica la maxim.

A’ ,  iar cel mai tare femeile, la – 7 grade poarta dresuri si tocuri.

Va tin la curent cu ce am vizitat, oricum multe locuri frumoase. Merita vazuta Varsovia.

 

Articole recente