Targu Jiu

Targu Jiu – un oras pe care il vezi in maximum doua ore

Targu Jiu, un oras foarte simpatic asta datorita aerului artistic pe care il are. Spui Targu Jiu, automat * Constantin Brancusi.

Este o distanta de 286 km, intre Bucuresti- Targu Jiu , un drum pe care il parcurgi cu placere deoarece inca este circulabil. Iarna friguroasa inca nu si-a spus cuvantul pe asfalt.

Eu zic si sustin ca, daca nu iti vezi tara in care te-ai nascut, nu are sens sa pleci prin altele.  Daca nu ati ajuns inca prin Targu Jiu, va zic, este un orasel dragut, cu cateva puncte turistice care merita vazute, macar de check-uit si  tot merita sa ajungi pana acolo.

Inainte de ajunge, poti face o mica oprire in Horezu, localitate renumita pentru maiestria cu care sunt facute oale din lut, strachini, vaze si tot felul de nebunii obiecte din lut.

Daca mai vrei sa  faci un mic ocol de vreo 30 km , poti ajunge si pe Transalpina, s-a deschis de pe data de 15.05.2012 , un drum minunat.

Ajunsi in Targu Jiu,  primul moment trebuie clar trait cu pasiune, alaturi de persoana iubita (asa spune la „scriptura”) , un sarut sub „Poarta Sarutului” face cat zece pupici fara motiv 🙂

Apoi, in treacat, trebuie facuta o poza la „Masa tacerii”, este musai.  Nici faleza Jiului nu trebuie ratata, este o priveliste frumoasa.

Si bineinteles, nu in ultimul rand, „Coloana Infinitului” , care nu intra in cadru decat daca ai un obiectiv cu focala scurta,  merita o poza si in acel loc. Toate punctele de interes iti arata ca totusi, se poate. Si la noi se poate ca un orasel sa aiba ce arata si mai mult, un oras sa iti redea acea stare de bine pe care o cauti. Cand ajungi intr-un loc nou, vrei sa ai o stare de bine permanenta, nu? Ca doar d-asta pleci. Sa te relaxezi, sa te simti bine si sa iti bucuri ochii cu ceea ce vezi. In Targu Jiu, poti avea parte de toate acestea. Nu zic, dar, ar mai merge investit pe ici colo. Sunt o grabada de artificii pe care daca le-ar face, ar castiga bani frumosi din turism.

Romania – Rough guides

[nggallery id=114]

Si cam asta ar fi orasul.

Articole recente