transalpina

Un drum care trebuie parcurs: Transalpina

Transalpina, nu poti rata un astfel de drum. Este o feerie sa conduci pe acest drum. Este visul oricarui sofer sa conduca pe serpentine, sa admire peisajul si sa se inspaimante de prapastiile care sunt foarte aproape de marginea drumului. Ce sa mai, un drum care te trece prin toate starile. Ar fi minunat daca ai avea parte si de o vreme buna. Transaplina parcursa pe vreme buna te incarca cu energie vie cat pentru o luna.

Bucuresti – Ranca= 273 km , cam atat a calculat Google Maps ca ar fi distanta care trebuie parcursa pentru a vedea un peisaj cum doar in vis iti poti imagina ca exista in Romania.

Ranca este localitatea de refrerinta, care in viitorul apropiat va ajunge, mai mult ca sigur, una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta, relaxare si aventura.

Si acum sa incep sa iti povestesc. Am tot auzit povesti despre acest drum Transalpina: „Este super frumos…”, „Oau, ce peisaj…” , si cel mai important ” Peisajul face „toti banii” …”.

Pentru cei pasionati de condus, serpentinele sunt de-a dreptul minunate, iar asfaltul este (deocamdata) ca-n palma.

Singura problema pe care am intampinat-o, la fel ca si pe Transfagarasan, drumul este inchis pe perioada de iarna, sau, cat este zapada. Ei bine, perioada in care m-am gandit eu sa parcurg acest drum, evident ca nu a fost cea mai buna alegere. Lucru de care m-am lovit? Evident, nu am putut parcurge decat 35 km, dar au fost de ajunsi cat sa ma conving cu ochii mei ca trebuie sa repet experienta cand este drumul deschis.

Temperatura de doar 10 grade celsius, nu mi-a permis nici sa o iau la pas. Mai racorica decat in minunatul Bucuresti.

Merita parcurs acest drum. Si daca ajungeti in zona, nu ezitati sa va plimbati un pic si prin Targu Jiu.

P.S  A doua poza este facuta din sensul Tg. Jiu- Bucuresti, deoarece am ratat strada  spre Novaci.

[nggallery id=112]

Articole recente