Acasa Sa gatim Frittata cu pui si ierburi

Frittata cu pui si ierburi

6 min read
0
0

Subit, m-a luat o pofta de a gati, de numa, numa!

S-a intamplat asta pentru ca in utlimele zile am avut ocazia sa vad cum se fac mai multe mancaruri.

Hai sa nu le spun tocmai mancaruri, ci delicatese. Zic asta pentru ca nu sunt tocmai gatite. Adica nu sunt.  Am vazut cum se fac diverse bucate fara a fi prajite, diferite rulouri sau mai stiu eu ce blaturi greu de facut. Ma rog, astea mi-au venit acum in minte.

Sa nu deviem de la subiet, cum spuneam, am vazut cum se fac diferite specialitati, frantuzesti, americane sau un pic ardelenesti (ca doar am fost la Cluj).

Teo Rogobete, o bucatareasa desavarsita, m-a cucerit cu o pasta de masline. Nici nu ma gandeam vreodata ca se poate face asa ceva.  M-a cucerit cu asta (evident ca am incercat si eu sa fac, nu prea mi-a iesit), nu ca m-as omora cu usturoiul, insa maslinele imi plac mult.

Si am zis eu azi, intr-un exces de a epata in bucatarie “Ia sa vad eu ce retete mai are www.teoskitchen.ro “, si am descoperit “Frittata cu pui, ciuperci si rucola”.

Minunata in poze, am zis sa incerc si eu sa gatesc Frittata cu pui si ierburi.

Evident ca nu putea sa-mi iasa ca la carte si asta pentru ca nu ma pricep atat de bine si unele ingrediente nu prea m-au cucerit.

Reteta initiala avea:
– 300g piept de pui
– 100g rucola
– 100g ciuperci pleurotus
– 100g parmesan proaspat razuit
– 8 oua mari
– o ceapa mica taiata marunt
– 3 catei usturoi dati pe razatoare
– 3 linguri ulei de masline
– sare, piper, busuioc, oregano dupa gust
– unt pt uns tava

Eu am exclus ceapa, parmesanul, am mai adaugat doua oua (familia e mai mare).

In rest am facut totul ca la carte . Am calit un pic usturoiul, am pus puiul, dupa care ciupercile (eu am ales ciuperci proaspete), le-am lasat sa isi faca de cap, sa se evapore zeama aia pe care si-o lasa ciupercutele, si am pus rucola in incheiere.

Apoi , dupa ce am batut ouale, dupa ce s-au “merlelit” puiul cu toate nebuniile, le-am amestecat pe toate si le-am aruncat in cuptor.

Spre final, cu vreo 10 minute inainte de a inchide cuptorul, am mai pus asa intr-o doara, pe deasupra, niste marar proaspat.

Ce sa va mai tin cu vorba cam asa arata ce am facut eu.

Si am facut toate astea pentru a o cuceri pe mama 🙂

A avut o saptaman grea, si mai e o zi din ea, fir-ar!

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

Tort cu dovleac * Desert rapid

Tort cu dovleac * Desert rapid Am zis ca daca tot vine Holloween-ul sa iti propun un deser…