Hluboka nad Vltavou – poate cel mai frumos castel din lume

Hluboka nad Vltavou un castel care, din cate am inteles, a fost reconstruit de trei ori pana acum, urmand ca de fiecare data sa aiba un alt stil.

Initial Hluboka nad Vltavou a fost construit in stil gotic, cu scopul de a fi un loc bine pazit, apoi in secolul 18 a fost reconstruit in stil baroc, urmand ca in final sa aiba un stil neo-gotic, ceva mai romantic.

In secolul 18 au fost reamenajate si gradinile. Gradinile te introduc si mai bine in atmosfera aristocratica.

Castelul Hluboka nad Vltavou a fost folosit si  într-o scenă jucata de Jackie Chan si Owen Wilson , ” Shanghai Knights”

Image Banner 468 x 60

Orasul, care are aceeasi denumire ca si castelul, este destul de aproape de Praga. In jur de 150 de km (bine , acum nu va imaginati ca 150 de km la ei sunt ca 150 de km la noi. La ei 150 de km chiar ii parcurgi in mai putin de doua ore, pe cand la noi … ).

Totul este de poveste si chiar am prins si un fel de turnir. Ma rog, au aparut la un moment dat niste cavaleri  imbracati medieval, inarmati , ce sa mai cu tot echipamentul. Si exact ca in filme, apare unu cu o hartie in mana, pe ambianta se auzeau trompetele iar omul anunta ca cei prezenti sunt asteptati la un anume restaurant unde se  gasesc bucate specifice … ma rog, cea mai interesanta a fost prezentarea.

Frumos castel, merita vizitat si nu este nevoie neaparat sa il vizitezti si pe interior (dureaza cateva ore ca sa-l vezi pe tot), exteriorul oricum iti taie respiratia.

[nggallery id=125]

Articole recente