No Valentine’s Day for me!

 Valentine’s Day

Valentine's Day

De ce trebuie sa preluam asa zise sarbatori din strainatate cand le avem si noi pe ale noastre, mult mai frumaose cu mult mai multa traditie????

Oameni buni, Valentine’s Day este doar o modalitate prin care multi producatori isi pot vinde, si promova mai bine diferite maruntisuri. Voi repeta asta pana la adanci batraneti (daca prind).

Nu cred ca e nevoie de o zi anume pentru a face un gest fata de persoana pe care se presupune ca o iubesti.

 

Mi-as dori ca toti oamenii sa isi poata impartasi sentimentele prin fapte nu prin diferite atentii stupide (inimioare, ursuleti, tradafiri sclipiciosi sau felicitari idioate cu mesajul „Te Iubesc” ).

Cred ca o simpla privire, un zambet sau o imbratisare sincera, fac mai mult decat zece miliarde de cadouri tampite.

 

Stupizi mi se par nu cei care incearca sa isi vanda produsele de Valentine’s Day ci cei care le cumpara! Decat sa dai un ban pe o chestie care probabil o vor mai primi multi , mai bine creezi tu ceva, chiar si dintr-un servetel poti face ceva dragut, iti trebuie doar imaginatie si dorinta.

 

De preferat: in fiecare zi sa incerci sa o surprinzi pe persoana de langa tine insa doar daca simti ca trebuie, merita si ca intelege micile detalii care conteaza mai mult decat orice pe lumea asta  (parerea mea si a mai multor prieteni, cunostine, amici din jurul meu).

 

Ce-i drept mai exista si fiinte care pun pret pe aceasta zi. Care asteapta evident magnificul cadou pe care il poti procura de la toate tarabele. Consider ca acele persoane sunt superficiale si lipsite de personalitate.

 

Ma puteti injura cat vreti, nu-mi pasa. Prefer lucrurile sincere si adevarate. No Valentine’s Day for me!

 

Daca intr-adevar vreti o zi care sa fie altfel decat celelalte 364 de zile, mai de graba alegeti „Dragobetele”. O sarbatoare romaneasca, din batrani.

 

Am gasit pe un site niste informatii care pe unii i-ar putea interesa.

 

„Se spunea că tinerii care nu au petrecut de Dragobete sau cei care n-au văzut măcar o persoană de sex opus nu-şi vor mai găsi pereche tot restul anului. Femeile obişnuiau să atingă un bărbat din alt sat, pentru a fi drăgăstoase tot anul. Fetele mari strângeau de cu seara ultimile rămăşiţe de nea, numită “zăpada zânelor” iar apa topită din omăt era folosită pe parcursul anului pentru înfrumuseţare şi pentru diferite descântece de dragoste.” (http://www.calendarintercultural.ro/agenda.php?detalii=3915&eventdate=1330034400)

 

Iar daca esti nascut in aceasta zi de 24 februarie se presupune ca ar trebui sa fii si mai iubaret/ iubareata.

 

Cunosc si eu o persoana care isi serbeaza ziua de nastere in aceasta zi. O persoana buna, care uneori nu stie ce vrea, iubareata , doar cand vrea ea, si intotdeuna rebela 🙂 .

 

Cine este de acord cu postul meu ?

 

 

Articole recente