pragul-oh-no-not-you-again

Pragul conteaza! Mai treci pragul daca poti…

Te duci si tu in vizita si cand sa pasesti in casa celui care te-a invitat la ospat, te intampina un astfel de mesaj.

Ce faci in situatia asta? Mai treci pragul, sau nu?

Mi se pare ca presurile care te intampina chiar pot spune multe despre omul care locuieste in casa respectiva. Cred ca pragul il treci cu alta stare daca vezi in fata ochilor ceva care te poate amuza. 

Mai cu seama daca treci pragul unei case pentru prima data. O Doamne! Stai si iti faci atatea scenarii daca nu cunosti omul. Stai si te gandesti: „Oare cum o sa fie? Oare o sa ma enerveze? Oare o sa ma deranjeze?”. Si asa mai departe. Stai si iti faci tot felul de planuri de back-up, in cazul in care nu iti place persoana, nu ai vrea, totusi, sa lasi o impresie urata daca pleci rapid din casa ei. Asa Ca iti trebuie un plan bine stabilit. 

Cum faci sa treci pragul inapoi fara sa superi? Asta este intrebarea la care trebuie sa gasesti o solutie rapida si eficienta. 

Cred ca cel mai simplu ar fi sa gasesti o scuza cu ajutorul unui prieten. 

Repede iti suna telefonul: „Of, imi cer scuze, a intervenit ceva si trebuie sa plec rapid”. Si asa te scuzi frumos si civilizat si nici nu mai esti nevoit sa treci vreodata pragul acelei case. Pentru ca de fiecare data, cu siguranta, ca vei o gasi o scuza de bun simt care sa nu iti afecteze imaginea in fata omului care te invita. 

In plus, ca sa fii sigur ca totusi nu ai interpretat gresit acea persoan, ca nu ai catalogat-o gresit, mai exact, mai poti trece pragul o data. Daca nici a doua oara nu te-ai simtit bine, atunci e clar. Fugi cat te tin picioarele!