Salzburg , orasul pastelat

Un oras care trebuie vazut!

salzburg-card-austria-turism-02Daca iti place sa vizitezi trebuie sa vezi Salzburgul.

Din Bucuresti sunt in jur de 1400 km, 14 ore de mers cu masina (asta daca rezisti in masina la drum lung).salzburg-card-austria-turism-01

Vara aceasta am ales traseul Bucuresti-Salzburg (Austria) -Munchen (Germania) – Treviso (Italia).

Dupa cele 14 ore de mers ce iti poti dori mai mult decat un dus, un pat confortabil si cateva ore de somn. Zis si facut. Cazarea a fost una de bun simt (Hotel Snooze). Hotelul este situat la sase statii de troleibuz, diferenta de centrul orasului. Partea buna este ca statia de troleibuz este la 50 de metrii de hotel, iar odata ce ai ajuns in centru, toate obiectivele turistice sunt acolo.

Cum spuneam, daca iti doresti sa vizitezi este de prferabil sa iti iei  Salzburg card.

Cu acest card ai acces la aproape toate punctele turistice, in plus transportul de orice fel este gratuit. Pentru 48 de ore am dat 35 de euro si chiar a meritat.

In afara faptului ca este un oras foarte aglomerat, plin de turisti de pretutindeni, este un oras cald. In orice parte te uti parca vezi un coltisor de rai, bine, acum depinde cum vezi raiul. In zilele petrecute acolo, asa am vazut eu orasul, un colt de rai unde te relaxezi cat vezi cu ochii. Parca nici aglomeratia nu este atat de deranjanta. Fiecare isi vede de drumul lui , fara sa-ti stea in cale, si fara sa iti arunce vreo sageata din priviri.

Salzburg

Ce am vizitat:

Festung Hohensalzburg

O fortareata a carei constructie a inceput in 1077 (m-am documentat un pic), este locul de unde poti vedea tot orasul, atat partea veche cat si partea noua.

salzburg austria turism vacanta

salzburg austria turism vacanta

salzburg austria turism vacanta

salzburg austria turism vacanta

Mi-a placut foarte mult ca peste tot unde te uiti vezi aceeasi arhitectura, baroca, si mi-au placut foarte mult culorile pastelate in care sunt vopsite mai toate cladirile.

Nimeni nu te studiaza, nimeni nu comenteaza in spatele tau. Oamenii sunt prietenosi, simpli si saritori. Parca nimeni n-are fite sau aere de snob.  Nu sunt diferente intre clasele sociale, ba mai mult, daca in Romania, respectiv Bucuresti, masina personala este o metoda de  a arata cati bani ai. In strainatate, pare ca masina este mai de graba un strict necesar si atat.

In Salzburg chiar si cei care „au cu ce” nu ies in evidenta prin astfel de lucruri.

Eu sunt din categoria sau imi place sa cred ca sunt, din categoria celor care vad masina ca pe o necesitate. Ce-i drept, aici in tara, te deplasezi mult mai usor cu ea, mai ales daca locuiesti si undeva la periferia orasului unde, evident, nu exista metrou.

Si sa fiu un pic sincera, imi si plac masinile 🙂

salzburg austria turism vacanta

Ma rog, sa revin. Trei zile m-am plimbat cu toate mijloacele lor de transport care sunt foarte bine puse la punct. Pana si troleele vin ceas.

salzburg austria turism vacanta

salzburg austria turism vacanta

Soferii sunt clar meseriasi. Prin tunelul acesta treceau la limita. Stanga, dreapta nu stiu daca mai erau zece centimetrii intre oglinzi si pereti.

Tunelul este facut in munte iar undeva in partea dreapta, tot in munte, se pot observa blocurile care sunt locuite si printre ele si un muzeu. Muzeul de Arta Moderna.

Salzburg

Voi reveni cu detalii despre fiecare locusor pe care l-am vizitat sau doar l-am vazut.



Booking.com

Articole recente