Somn usor!Somn odihnitor!

Ii invidiez pe cei care pot adormi oriunde, oricum  fara nicio problema.

Bine, ce-i drept, nu pot sa zic ca ii invidiez pe cei care adorm pe banci in parcuri sau pe cei care inchid ochii prin te miri ce locuri publice, dar daca era ora omului de somn, ce sa faca si el?

Mai bine pune geana pe geana decat sa „doarma pe el”.

 

DSC_0651

 

Pana la urma, un somn de 30 de minute in aer liber nu poate dauna grav sanatatii, ba din contra 🙂 Se spune ca odihna in natura este mult mai benefica organismului. Plamanii iti multumesc usurati ca au parte de acest tratament. In plus, oxigenul pe care il iei din natura, este oxigen bun. Stiai ca sangele are nevoie de extrem de mult oxigen ca globulele rosii sa se divida?

O data divizate globulele rosii, sangele devine mai suplu, de aici si vorba aceea „mi s-a ingrosat sangele”. Cu cat sangele este mai subtire, cu atat riscul de a ajunge la probleme ale circulatiei sanguine este mai mic.

Pentru a ajunge la sange subtire sau mai bine zis fluid trebuie sa faci miscare. Dar si somnul este foarte important. Un somn odihnitor, care nu trebuie sa fie neaparat lung, iti poate ajuta sanatatea mai rapid decat ai crede.

Nu este tocmai obligatoriu sa dormi 8 ore pe noapte. Organismul iti spune singur de cate ore de cu ploapele inchise are nevoie pentru a se restabili. De aici si treaba cu trezitul devreme in weekend.

Organismul se relaxeaza total cand subconstientul stie ca poate avea parte de atata somn cat isi doreste. Asa ca refacerea este mai rapida ca de obicei, in weekend.

 

DSC_0649

 

Bine ca a venit vremea buna si nu mai e zapada pe strazi ca altfel unde se mai odihneau oamenii?

DSC_0405

 

DSC_0403

 

Somn odihnitor oriunde si oricum. Somn usor, puisorilor!