Am ajuns si in Italia, undeva langa Treviso.

 

Am zis: musai trebuie sa avem in acest concediu si cateva zile de liniste, de relaxare. Cateva zile in care doar sa stai, sa bei, sa mananci si sa dormi.

 

Zis si facut. Asa am ajuns in Lavadina (o localitate langa Treviso), la hotelul Thai Si. Un hotel minunat, foarte curat, insa serviciile lasa de dorit. Patania de la acest hotel o voi povesti mai tarziu.

 

Dupa doua zile petrecute in preajma acestui hotel am hotarat sa vedem ce ne mai poate oferi google-ul prin zona. Asa am descoperit aceasta vinarie exceptionala ” Tenuta Santome„.

 

 

Tenuta Santome

 

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-03

 

E adevarat ca e posibil sa o laud ceva mai mult si pentru ca sunt o bautoare de vin, insa n-am fost singura. Toata lumea a laudat experienta, ceea ce ma face sa cred ca nu mi s-a parut doar mie un altfel de tur.

 

Am avut nororc si zic asta pentru ca am nimerit in Italia fix intr-o perioada in care mai toata lumea are concediu. Cu slabe sanse am trimis un mail catre Tenuta Santome si in scurt timp ne-a raspuns cineva spunandu-ne ca ne asteapta cu drag.

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-02

 

Acolo ne-a intampinat William Spinazze, un domn in adevratul sens al cuvantului.

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-21

 

Un om minunat, care a stiut sa ne dea explicatii la fiecare intrebare. Un domn care stie sa te tina atent si care stie cum sa te convinga ca ceea ce produce brandul lui este cu adevarat  de calitate, foarte gustos, si foarte atent fabricat.

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-04

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-05

Fabrica Tenuta Santome este renumita pentru productia de Prosecco, un vin spumant  calificat de cei mai renumiti degustatori de vinuri.

 

Mi-a placut enorm ca nu este inca un brand devenit peste noapte ci este o afacere pornita din stra-stra-strabunici. William impreuna cu fratele lui au dus mai departe afacerea si au mai investit pe ici colo cu diferite masinarii de ultima generatie cu bani din fonduri europene.

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-07

 

 

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-08

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-09

 

 

Pe domni i-ar putea fascina faptul ca fabrica foloseste energia solara. 80 la suta din energia pe care o consuma fabrica Tenuta Santome, este produsa de panourile solare pe care le au de jur impreujur. Astfel economisesc bani si nici nu polueaza.

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-10

 

Pe doamne insa, cele care sunt impatimite ale vinului, zic, le-ar putea fascina degustarea.

 

Pentru a degusta cinci vinuri trebuie sa platesti 15 euro, pentru trei vinuri degustate platesti 10 euro. In acest pret este inclus si turul fabricii Tenuta Santome.

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-11

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-12

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-13

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-14

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-15

Degustarea se face intr-o incapere plina de traditie, de amintiri si de lucruri vechi care au apartinut primilor detinatori ai fabricii Tenuta Santome de langa langa Treviso.

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-16

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-17

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-18

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-19

 

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-20

 

 

Am ales pachetul de tur cu cinci vinuri, care pot fi degustate la alegere. William, domnul care chiar se pricepe la vinuri, foarte ospitalier, ne-a prezentat ca la carte fiecare vin si impeuna am ales cele trei vinuri albe  si doua rosii pentru a le savura.

 

Poate ca nu pot exprima atat de bine in cuvinte cum a fost experienta, atmosfera si starea 🙂  de dupa degustare. Dar va asigur ca merita fiecare minut petrecut in acea fabrica, evident , doar daca sunteti pasionati de aceasta licoare magica, istoria ei, si modul in care ajunge imbuteliata, numai buna de a fi pusa in raft si cumparata.  Si sincera sa fiu nici n-as vrea sa va spun chiar tot, ca altfel nu ar mai fi nimic interesant atunci cand faci pentru prima oara turul.

la-tenuta-santome-italy-wine-degustare-22

Daca vrei poti si cumpara vinurile pe care ei le produc si le si exporta in America, Africa, Canada, Anglia, Japonia (erau mai multe tari insa nu mi le mai amintesc pe toate). Din pacate in Romania nu exporta.

A, si inca ceva. Ca sa nu stai la un hotel de patru stele undeva in mijlocul pustietatii poti alege cu real succes sa te cazezi la Tenuta Santome, caci dispun si de aceasta facilitate. Ce-i drept piscina lipseste, insa peisajul este parca rupt din renumitele opere de arta ale marilor pictori, iar linistea, aerul curat si mirosul imbietor, este clar ca nu le gasesti in niciun alt loc.

 

Din pacate noi nu am descoperit Tenuta Santome inainte de a da click pe Booking pentru Thai Si.

 

Va povestesc in curand si experienta la acest hotel cu specific tailandez.

 

 Tenuta Santome – Via Carboncine, 71  31056 Biancade-Roncade Province of Treviso, Italy
+39 0422 848189