Haus steht Kopf- cu susul in jos in Austria

Una dintre cele mai ciudate experiente incercate pana acum. Austria – un taram cu multe posibilitati.

Ai putea locui intr-o casa cu susul in jos? Iti zic eu- Nu! Abia daca iti poti tine echilibrul intr-o astfel de locuinta care se afla in Austria. Bine, practic nici n-ai avea cum sa locuiesti in asa ceva caci, de plida: bucataria, patul, wc-ul, canapeaua toate sunt lipite pe tavan. M-am intrebat cu ce au reusit sa le prinda constructorii-arhitectii, atat de bine de tavan pentru ca, evident, turistii se agata de toate obiectele atasate deasupra cupului lor.

Odata intrata in casuta cu fundul in sus m-a luat o ameteala cumplita. Fiecare camera sau hol sunt usor inclinate, iar cand vezi toate dulapurile si obiectele clasice dintr-o casa atasate de tavan in loc sa fie in locurile firesti pozitionate in casa, te ia batul.

Mii de turisti vin anual in Austria ca sa se minuneze de Haus steht Kopf  si sa se pozeze in fiecare coltisor de-al ei, lucru care chiar merita.

Este un loc de poveste care chiar merita vizitat. Pretul unui bilet de intrare in Haus steht Kopf este undeva in jur de 10 euro sau pe acolo. Nu mai imi amintesc exact pentru experienta cu susul in jos m-a cam naucit. Imi place Austria enorm pentru ca oriunde am mers am avut ocazia sa vad si sa incerc tot felul de lucruri noi. In tara asta pare ca totul este pus la punct chiar si in cel mai neinsemnat orasel. 

Sa iti spun ca aceast punct turistic Haus steht Kopf este undeva in the middle of nowhere. Intr-o zona care totusi, nu arata ca la noi la Dorohoi de exemplu. Cum ti-am mai zis, in Austria orice loc mic, care aparent este trist, ai ocazia sa il descoperi ca fiind, de fapt, un loc minunat. Sunt peisaje rupte din calendare. Stii tu, cand eram mici si vedeam cate un calendar cu un peisaj divin? In Austria vezi asta real. 

 

 

 

 

 

Articole recente