Nicio zi fara…legume!
Legume … Cum ar fi viata fara legume? Stiu, multi ar spune ca un exista viata fara carne, eu zic : leguminoasele sunt mai importante.
Asadar, ardeiul ramas prin frigider singur, l-am spalat si taiat cubulete. Am gasit, tot prin frigider, niste boabe de mazare „Bonduelle”. Undeva mai in spate, in raftul al doilea- un borcan de mini porumb si alte legume, zic: „Mmmm ia sa le folosesc si pe acestea”.
Zis si facut!
Pe masa in schimb, ma astepta o cutie de orez rosu, ceva nou, ceva ce nu am mai fiert pana acum. Drept urmare zic (vorbesc si singura, uneori 🙂 : „Ok, sa o facem si pe asta”.
18 minute de fierbere scria pe cutie- minutele, timpii, pe mine ma omoara, cand e vorba de gatit. Zic asta pentru ca de cele mai multe ori ma bazez pe intinctul cu care am fost inzestrata de la mama, ea fiind o bucatareasa, cofetara, patisera- orice meserie care presupune sa stai ore bune intr-o bucatarie- mama intruneste oricare din job-urile specificate in urma.
Pun la fiert orezul, timp in care intr-o tigaie, calesc ardeiul. Apoi arunc porumbul iar mai tarziu orezul.
In dulapul din balcon, cel cu provizii, caci are mama grija sa il ticseasca, gasesc o sticla formidabila cu un sos de rosii si ardei- home made sau BIO- cum am vazut ca se practica a fi promovat prin mai toate magazinele- pun cateva linguri din aceasta licoare magica peste legume.
In tot acest timp orezul a fost fiert. Il trec printr-o apa rece (asa scria la modul de preparare), il las la scurs si incep sa aranjez farfuria cu multa precizie.
Poate ca n-am priceperea unui masterchef, nici nu-mi pasa ce zic unii, dar gustul a fost fenomenal. Secretul? Am mai adaugat niste mirodenii doar de mine stiute si niste albus de ou, sa imi aduca un pic aminte de orezul chinezesc cu legume si ou.
Pofta buna!
P.S Timp de preparare: 30 de minute.