Pui cu legume si noodles ! Pare simplu si banal, dar nu este
La prima vedere, ai putea spune ca este o tochitura amarata, nu e chiar asa! Numai daca ma apuc sa enumar denumiriile mirodeniilor pe care le-am aruncat peste preparat: pulbere de caju iute, boia iute, chilly sau curry – incepi deja sa visezi la aromele ametitoare din acest soi de preparat indiano-chinezesc. Va zic, iti vine sa-ti lingi degetele!
Asadar, am luat doi ardei capia rosii, doi ardei capia verzi, i-am taiat fasii, ca sa arate ceva mai exotic. Apoi am taiat cateva rosii cherry, un dovlecel l-am facut bucati si doi catei de usturoi i-am nimicit marunt, marunt.
Stiu, o sa radeti de minunata mea palarie :)) Dat fiind faptul ca doar ce ma spalasem pe cap si m-a apucat pe mine gatitul, culmea, pentru ca-mi era foame, am ales sa nu prind miros de gospodina in parul coafat cu grija timp de 30 de minute, asadar am folosit casca de dus insusita 🙂 de la un hotel unde am poposit cateva nopti in vacanta anului trecut. Gata, am lamurit situatia. Sa nu va aud: „Vai, ce urat! A luat casca de la hotel”. Si tu ai facut asta macar o data in viata ta.
Revenind la farfuria mea in devenire, am pus un pic la „aurit” usturoiul, in o lingura de unt incinsa in prealabil. Apoi am azvarlit si ardeii.
Rosiile le-am aruncat intr-o alta tigaie alte cateva miunute, apoi dovleceii peste ardei. A sosit si vremea rosiilor din cealalta tigaie, drept urmare am amestecat totul intr-una singura alte cateva minute. Am pus si puiul dupa ce s-a format un sos frumos colorat. Dupa ce puiul s-a transformat din rozul crud in albul prefiert, am presarat cu responsabilitate condimentele iar spre final am pus si o mana de noodles.
Totul a durat aproximativ 30 de minute cu tot cu timpul alocat pregatirii preparatelor.
Et voila’ ! Cina este servita – Pui cu legume si noodles .