Sa te dai pe tobogan este chiar fun, palpitant si foarte incitant! Pare banal ce spun dar nu prea e, credeți-mă!  Am descoperit in drumurile mele prin frumoasa Austrie ca aceasta forma de relaxare – te dai cu un fel de bob pe o sina sau pe un tobogan la nivelul solului – este la mare cautare. Cozile interminabile m-au facut sa ma intreb: „Cat de misto poate fi senzatia pe un tobogan pentru a sta la o coada de 30 de persoane?”.

IMG_5584

IMG_5585

IMG_5607

Cumintica ma asez la coada ca sa ma dau pe tobogan. Coada aceea mare s-a risipit rapid.  Urc in telecabina care ma duce undeva la aproape 2000 de m altitudine. Uitandu-ma de sus spre sina serpuita si auzind tipetele- de bucurie- ce-i drept, incep sa ma inspaimant. Nu sunt amatoare de sporturi extreme sau de roller coaster-e nebune, bungee jumping,  sarituri cu parasuta (as incerca o data in viata sa testez si aceste senzatii dar inca n-am gasit curajul sau n-am avut un moment de nebunie atat de mare). Am vazut ca pana si copiii de 5-6 ani se dau in acest tobogan si am zis „De ce nu as putea sa fac si eu asta?”.

IMG_4458

IMG_5579

Ma urc, un domn simpatic imi pune o centura si imi spune: „- Daca impingi maneta in fata- accelerezi, tragi spre tine- franezi. – Ok boss.”

Doamne Dumnezeule mare! Asa ceva… Este o senzatie incredibila! Ai impresia ca toti brazii- traseul este si prin padure- intra in tine. Ai impresia ca pamantul este atat de departe, toate problemele dispar, vantul si gravitatia iti fac inima sa bubuie dar, totodata, simti o placere imensa. O satisfactie cum nicio masina (v-am mai zis- condusul pentru mine este cea mai frumoasa activitate),  nu cred ca ti-o poate da.   M-am dat de doua ori pe toboganul cu bobul prins de sina.

Am mai incercat un tobogan, cel cu pista prinsa de sol. Acela nu mi-a placut. Nu ai siguranta, nu ai nicio centura care sa te prinda de bobul care parca sta sa se rupa in doua. In plus, pista are niste curbe atat de stranse incat ai impresia ca o sa iesi in decor intr-o clipa.

DSC_0725

DSC_0726

DSC_0727

Asadar va recomand toboganul cu „bobul” prins de sina. Am dat 12 euro pe tichet care includea si drumul cu telecabina pana la punctul de plecare cu bobul. Cinci minute urcare si cinci minute coborarea- senzational.

Merita fiecare cent- credeți-mă. In plus, Alpii iti mangaie privirea.

IMG_5612

traseu 1