Zilele trecute citeam un articol in care se spunea ca s-a vandut un tablou de-al lui Gauguin cu doar 300 de milioane de dolari, o nimica toata zic … Cu fiecare rand citit imi vine intrebarea in minte: Oare ce artist modern, dupa moarta sa, va vinde un tablou cu o asemenea suma?

Ma rog, intrebari macabre dar adevarate, zic eu. Poate nu stiu, dar n-am auzit de niciun pictor modern (cand zic modern, ma refer la artistii din 2007 incoace), sa fie trecut in Istoria Artei.

Din acest motiv, al articolului, mi-am amintit de au muzeu pe care l-am vizitat in urma cu ceva timp si care m-a cucerit.

Nu este un muzeu mare insa locatia unde este plasat, – Attersee, Austria – peisajul muntos si adierea vantului te fac sa iti doresti sa te intorci in timp.

Sigur ati vazut macar o data o opera de arta de-a lui Gustav. Ceea ce nu stiati, probabil, este ca acest om a lucrat si pentru Romania. Da, da, ati auzit bine. O parte din decoratiunile castelului Peles au fost realizate de catre Gustav Klimt.

Va recomand sa vizitati si sa intrati pentru cateva minute in pielea artistului. Sa analizati si sa criticati, de ce nu, niste lucrari cu adevarat spectaculoase din vremurile simbolistice.Booking.com