Anunt de ultima ora: A venit pensia!

„Si la pensie o sa fim tot blonde si frumoase, Monica Radulescu (n.r cea mai buna – in toate sensurile – prietena)”

Ma gandesc cu groaza la „termenul” de pensionar.

Cu groaza, pentru ca imi vin in minte toate nenorocirile: bani  putini, nu ca acum ar fi prea multi, proteza dentara, piele incretita – asta ma si deprima, pe deasupra – picioare umflate, vene proeminente … Doamne, cata lista am!

Dar imi trece repede pentru ca spre deosebire de bunicii nostrii, noi – astia , generatia 80 +, nu cred ca avem prea multe sanse sa prindem varsta necesara acestui statut. Sau, ma rog, asa zic studiile. Cica rata decesui este in crestere pentru tot mai multi adulti cu varste cuprinse intre 45- 54 de ani.

Pai, spune-ti si voi, mai prindem noi pensia? Eu nu sunt buna la matematica, dar din cate stiu, in Romania iesi la pensie la 63 de ani, respectiv 65 de ani. Analizand un pic studiile care arata ca iti trebuie o varsta cu mult mai mica fata de cea pe care ne-o cere „pensia”, n-avem nicio sansa! Asa ca nici nu trebuie sa ne mai straduim sa ne calculam, anii de munca, experinta – zisa ea – nici macar sa incercam sa ii mai adunam, hai sa ne traim noi clipa ca ne-om descurca si in viitor.

In plus, au zis ca vine sfarsitul lumii de atatea ori, incat nici nu cred ca mai are sens sa gandim prea departe.

M-am revoltat in nenumarate randuri, citind diverse articole despre „enormele” pensii, despre oamenii care se straduiesc sa traiasca de pe-o zi pe alta cu sume infime. Si nu ceea ce scrie presa este tocmai relevant, insa, cu totii avem un bunic, o bunica, o ruda, un priteten care trece prin etapa aceasta a vietii numita – pensionare.

Dupa ce am urlat ca in reclama de la Lion, m-am potolit numaidecat. Mi-am amintit ca traim totusi prezentul si ca viitorul e prea departe ca sa ni-l planuim sau sa il controlam. Hai mai bine sa ne vedem noi de clipele acestea actuale care ne framanta zi de zi.

Mai bine sa incercam sa ni le facem pe acestea cat mai placute si frumoase…

Tu ce faci ca sa te binedispui? Ce faci ca sa fii zen mai mult de 5 minute?

pensia-vine-pe-15-damiana-2

 

Articole recente