Biserica Ta Pinu – un loc cu adevarat divin

Nu exista excursie, vacanta in care merg si sa nu trec pragul macar al unei biserici. Nu sunt eu super evlavioasa, insa, imi place sa cred ca totusi cineva de acolo de sus ne vegheaza fiecare miscare , pas, gand. Drept urmare ma rog si cu multa credinta in Dumnezeu, sper intr-un viitor bun, frumos, si fericit.

Biserica Ta Pinu

Biserica Ta Pinu

Aflata in Malta n-am putut rata o vizita la biserica Ta Pinu. Nu este frumos sa spui pentru ce te rogi sau doar sa specifici ca ai fost sa te rogi, insa, despre locul acesta trebuie sa iti povestesc pentru ca e posibil, la un moment dat in viata, sa iti doresti cu adevarat sa ajungi acolo. Spun asta pentru ca in acest loc, rugaciunile iti sunt ascultate. Dovada ca oamenilor li s-au schimbat vietii. Oamenii au scapat  miraculos de boli incurabile. O sa spui ca nu este posibil asa ceva, dar eu cred  ca daca, din toata inima, te rogi si ii multumesti lui Dumnezeu pentru fiecare zi in care esti sanatos, lucrurile bune o sa apara in viata ta atunci cand te astepti mai putin.Biserica Ta Pinu

O scurta istorioara …

Marturiile oamenilor care s-au rugat iar rugaciunile lor le-au fost ascultate, sunt dovada vie ca minunile exista. Inainte de a deveni un loc atat de vizitat, Ta Pinu a fost o mica bisericuta cu structura afectata de trecerea timpului. La un moment dat s-a dat ordin ca biserica sa fie daramata. Mana celui care a venit sa inceapa demolarea, s-a rupt imediat cum acesta a vrut sa dea cu tarnacopul. Urmand ca biserica sa nu mai fie niciodata daramata, ba mai mult, aceasta a fost reconstruita mai apoi.

O alta istorioara ar fi ca o femeie in varsta de 45 de ani era in treacat pe langa biserica iar o voce a strigat-o „Vino, vino”. Aceasta nu a crezut ce-i aud urechile iar vocea a repetat indemnul. In cele din urma femeia a intrat in biserica iar vocea i-a spus sa se roage pentru sanatatea ei, pentru ca doar asa va trece de un moment crunt al vietii ei. Boala a lovit-o pe femeie, insa rugaciunile zilnice au salvat-o de la moarte, spun pildele.

Au trecut zeci de ani si tot atatea zeci de persoane au simtit ajutorul primit in urma rugaciunilor facute in incinta bisericii Ta Pinu. Motiv pentru care s-a si realizat un muzeu cu obiectele pe care oamenii ajutati le-au trimis bisericii in semn de multumire. Sunt zeci de carje ori gipsuri pe pereti de la oameni care au scapat de corvezi.

Este o catedrala romano-catolica, dar oricine ii trece pragul si se roaga, simte ca ii sunt ascultate cu adevarat doleantele. Primul contact vizual m-a lasat fara cuvinte, nu stiu de ce dar efectiv nu imi ieseau cuvintele din gura.

Am intrat in biserica si m-a cuprins o liniste greu de descris in cuvinte. Iar cand am vazut „muzeul” cu peretii plini de diverse forme de multumire din partea oamenilor ajutati m-am blocat. O fi marketing sau nu?  Ceva imi spune ca toate cele auzite despre biserica si minunile care se intampla in urma rugaciunilor pe care le faci acolo, chiar exista.

Biserica Ta Pinu se afla pe insula Gozo, din Mellieha faci cu tot cu feribot in jur de o ora. Este un loc care merita sa ajungi la el!

 

 

 

Articole recente