Cannelloni cu carne si sos alb, o reteta prea gustoasa! Bine, carnea trebuie sa fie proaspata si buuuuna, iar restul tine de tine. Sigur te descurci sa faci acest fel de mancare, nu de alta, dar, dupa cum te-am obisnuit, imi plac preparatele rapide si usor de „asamblat”. Asa ca, sigur iti iese si tie. Gustul trebuie sa faca diferenta iar aspectul doar sa pacaleasca ochiul un pic. 

Asadar, vin prietenii la mine si bineinteles ca intru in panica. „Ce sa gatesc? Ce sa fac sa fie pe placul tuturor? Ce sa prepar sa nu fiu pusa la colt?”. Aveam cannelloni si nu am gatit niciodata varianta aceasta de paste fainoase. Asa ca am zis sa incerc. Imi place sa ma arunc in necunoscut si cu mult curaj, am zis: „Hai, sa o fac si pe asta”. 

Pentru umplutura am folosit:

  • in jur de 1 kg de carne tocata porc si vita;
  • o legatura de ceapa verde;
  • 3 morcovi medii;
  • o legatura de marar;
  • unt;
  • condimente.

Cum se prepara?

Cannelloni cu carne si sos alb, un preparat rapid, lejer si satios!

Carnea este foarte importanta, ti-am zis. Asa ca am oprit special in piata la Crangasi ca sa iau carne proaspata de la macelarie. Am ales carnea si apoi am rugat macelarul sa mi-o toace pe loc. E cel mai sanatos asa. Prefer sa nu cumpar carne deja tocata. Daca nu mi-o poate toca pe loc, o rezolv eu cu ajutorul robotului Bosch, din dotare. 

Am tocat ceapa marunt, am incins un pic de unt intr-o tigaie, apoi am pus ceapa. Cand s-a calit un picut ceapa, am rasturnat carnea pe care am condimentat-o cu piper in exces, un strop de sare, busuioc si un pic de cimbru. Apoi am pus cei 3 morcovi pe care i-am dat prin razatoarea mica. Cam 100 de ml de apa si am lasat la foc mediu spre mare sau cum am eu plita cu inductie, la nivelul 6-7, vreme de vreo 15 minute. 

cannelloni-cu-carne-2

Spre final am adaugat peste carne si mararul tocat marunt. Am lasat compozitia un pic la racit.

cannelloni-cu-carne-1

Intre timp, de ce sa te mint, am avut ajutoare care mi-au taiat tuburile de cannelloni pe jumatate. Sunt destul de inalte aceste paste si cum imi doream sa fac cannelloni pe post de „soldatei” aveam nevoie sa fie de dimensiuni mai mici. 

Asa ca am chinuit un pic doi oameni, dar m-au iertat cand au degustat rezultatul final :))

Asadar, am luat o tava de yena, rotunda, pe care am uns-o bine cu unt. Apoi am pus „soldateii” – cannelloni, fara sa le fierb inainte.  

cannelloni-cu-carne-2cannelloni-cu-carne-3

Cu multa rabdare si maiestrie am umplut fiecare tub cannelloni cu suficienta carnita de porc si vita. 

Apoi am turnat smantana pentru gatit, inca un strop de sare si pe deasupra niste branza gouda in exces, peste care am mai condimentat cu niste piper. 

cannelloni-cu-carne-4

Didina gospodina part II, aceeasi tinuta obligatorie in bucatarie- nu mai rade de mine :)))

Am bagat tava de cannelloni cu carne si sos alb in cuptorul preincalzit la 200 de grade vreme de 30 de minute. 

Pot sa va spun ca au iesit niste soldatei foarte gustosi! Nu s-a plans nimeni de stomac dupa 🙂

Pofta buna!

cannelloni-cu-carne-1