Cartofi dulci – reteta ideala pentru vara

Ti-e cam greu sa te decizi ce sa mananci vara, nu-i asa?  Incearca o reteta nou din cartofi dulci. M-am cam saturat de toate si nu am nicio pofta. Poate si caldura asta ma termina, evident.

Daca e vorba de vara, intotdeuna e de vina caldura. Orice ar fi „Caldura e de vina”. :)) Lasand gluma la o parte chiar e destul de dificil sa iti gasesti alimentele potrivite, sa le si prepari rapid si sa fie satioase. Cand piata e plina de rosii, castraveti si mai toate legumele made in Romania, o sa iti propun ceva mai putin bastinas.

Cartofi dulci- sunt la mare moda in ultima vreme. Am descoperit ca sunt chiar benefici pentru organism. Au un gust aparte iar proprietatile sunt multicele:

  • contin vitamine
  • contin minerale
  • o sursa bogata de antioxidanti
  •  regleaza factorii de coagulare a sangelui
  • beta-caroten
  • proteine
  • grasimi bune
  • fibre
  • carbohidrati
  • amidon
  • zaharuri sanatoase

Cu alte cuvine aduc numai beneficii organismului. Acum nu zic sa mancam dimineata, pranz si seara doar cartofi dulci, dar macar de cateva ori pe luna chiar ajuta la buna starea organismului.

Pe principiul „si burtica danseaza” iti propun o reteta usoara din cartofi dulci.

Se ia un cartof dulce (vezi ca sunt maricei si destul de grei, eu am luat un singur cartof si a fost suficient) si se curata de coaja.

cartofi dulci

cartofi dulci

Apoi l-am ras prin razatoarea mare. Sunt certata rau cu razatoarea asa ca si de data aceasta mi-am ras si degetele un pic doar 🙂

In prealabil am incalzit cuptorul la 200 de grade.

Peste cartoful dulce am pus un ou crud, un pic de pesmet si cateva linguri de ulei de masline. Evident ca am pus si niste condimente, am descoperit un borcan minune la Mega Image. Un borcan cu diverse mirodenii verzi.

cartofi dulci

cartofi dulci

 

 

 

 

 

Am facut burgarasi din cartof si i-am bagat la cuptor vreme de 30 de minute la 200 de grade.

Practic tot niste chiftele sunt 🙂 Gustul face diferenta.

Pofta buna!

Articole recente