Ce faci cand ai o pana la masina?

Vezi tu, niciun drum pe care il fac nu este lipsit de ghinioane. De aceasta data era cat pe ce sa fie cu adevarat grav. „Pana mea”! Am avut de facut un drum pana in Sighetul Marmatiei. Stiu, cale lunga. Trebuie sa pleci cu multa rabdare si suficiente provizii ca ai cale lunga pana in Sighet. Aproximativ 600 de km de drum anevoios, plin de gropi, trafic si bineinteles trebuie sa ai nervii tari la pachet.
www.cauciucuridirect.ro
De ajuns, am ajuns cu bine. Ce-i drept cu o mica intarziere de vreo ora din cauza traficului. Ajunsa la destinatie m-am incarcat cu multa energie pozitiva. Peisajele m-au cuceri de-a dreptul. Vremea a tinut cu mine. Nici prea cald si nici prea rece. O temperatura ideala de doar 25-27 de grade. Seara in schimb, ceva mai frigut, dar nu mi-a stricat acest lucru zen-ul.

Asadar, m-am bucurat de <quality time> in Maramures. Din pacate tot ce este frumos se termina repede, asa ca dupa doar o zi a trebuit sa ma intorc in Bucuresti.

Era duminica, acea duminica in care prin tara oamenii chiar nu muncesc, respecta acea zi data de la Dumnezeu pentru odihna.

Dupa doar 30-40 de km parcursi, ce sa vezi, s-a aprins senzorul in bordul masinii care spunea cat era el de rosu si mare: „Blondo, ai pana”. Panica, panica, panica. Eram intr-un satuc bineinteles, de ce sa se intample treaba asta intr-un oras mai maricel.

Google spune ca primul oras mai mare  respectiv Dej, se afla la doar 15 min de mers. Zis si facut, destinatia Dej cu speranta ca o sa gasesc o vulcanizare. Ei bine, nu! Nu am gasit. Toate inchise pentru ca da, era duminica.

La prima benzinarie, casierul dragut da niste telefoane unor prieteni care ce sa vezi, lucrau la vulcanizari. Telefoanele insa, n-au fost cu succes asa ca da-i repede cautare pe Google sa vezi unde este prima vulcanizare. Raspunsul? In Cluj, bineinteles. La doar 50 de km de Dej.

cauciuc pana

In caz ca te intrebi de ce nu am pus roata de rezerva, ei bine – nu am!

Nu am roata de rezerva pentru ca am cauciucuri run flat. Acele cauciucuri care te salveaza in caz de pana. Adica mai poti merge chiar si cu un cauciuc crapat bine, pana la 100 de km sau chiar mai bine daca respecti viteza de pana in 80 de km/ h.

Asadar aveam nevoie si de un cauciuc pentru ca vezi tu, stupoare, pana era mai mult decat o pana simpla. Cauciucul, cumva a crapat. Da, a crapat la propriu dupa cum se vede si in poza.

Bineinteles ca nu putea fi simplu sa gasesti si un cauciuc cu dimensiunea 195 – 55 – R16. Am aflat ca aceasta dimensiune greu de gasit. Am avut totusi noroc. Am sunat la vulcanizarea pe care am gasit-o si m-a bucurat enorm incheierea conversatiei: „Avem cauciuc dimensiunea 195-55-R16, va asteptam”.

Asadar in o ora am rezolvat toata problema si mi-am continuat drumul spre Bucuresti. Dupa doar 12 ore am ajuns acasa cu spatele amortit si cu dureri ingrozitoare de picioare, ieeei!

 

 

 

Articole recente