Ce incaltaminte purtam vara aceasta? Pune o pereche si in bagajul de vacanta

Pare o intrebare cu un raspuns destul de simplu, insa trebuie sa iei in calcul cativa factori ca vara aceasta sa nu ai probleme cu circulatia sanguina ori cu diverse bacterii pe care le poti lua extrem de simplu.

Stiu, pare ciudat, insa fiecare contact pe care il ai cu aerul iti poate dauna. Nu mai e ca vremuri cand umblam desculti fara probleme, cand alergam prin batatura ori prin fata blocului fara sa avem vreo teama. Din ce in ce mai multi microbi si virusi ne invadeaza. Decat sa tratezi mai bine previi! Iar ca vacanta ta sa fie una perfecta, evita disconfortul pe cat posibil.

Aud tot mai multe persoane care se plang de diferite probleme ale pielii la nivelul picioarelor. Ca sa nu te trezesti cu cine stie ce negi, infectii, bacterii fa bine si ia in calcul cateva sfaturi esentiale.

Nu poti sa porti adidasi ori tenisi pe 35-40 de grade si nici nu este indicat, astfel optezi pentru sandale ori papuci. Cand iti alegi incaltamintea pe care sa o porti vara aceasta, de pilda sandalele, alege o pereche cu o talpa de minimum 2 cm inaltime. Partea din fata care sustine degetele trebuie sa fie lejera, la fel si partea care sustine glezna. Atunci cand te descalti nu trebuie sa ramai cu urme. Daca glezna ori degetele prezinta urme atunci cand te descalti inseamna ca nu ti-a circulat bine sangele si poti ajunge la complicatii.

res_12e806426530de0b7e27f4120a02d5de_450x450_1nd4Papucii la mare cautare pe timp de vara! Nu trebuie sa iti lipseasca din bagajul de vacanta!

Alege o pereche de papuci care sa aiba, la fel, o talpa de minimum 2 cm inaltime. Cu cat talpa este mai inalta, cu atat pielea membrelor inferioare este mai ferita de probleme ulterioare. Chiar si pe nisip, la plaja, la mare – poarta papuci. Nisipul este mediul in care cei mai multi microbi isi gasesc casuta iar tu esti in pericol daca ai vreo leziune oricat de mica ar fi ea.

Incearca sa iti optezi ca incaltamintea sa fie din piele naturala. Plasticul, cauciucul ori pielea ecologica sunt materiale care pot afecta o piele sensibila. Ca orice dubiu referitor la microbi sa fie indepartat alege un spray care omoara micii nenorociti care ne fac viata mai grea.

Am descoperit de curand un spray genial si nu este nici scump daca il cumperi dintr-un hypermarket. Am dat pe un dezinfectant dezodorizant Sanytol spray vreo 11 lei si l-am achizitionat din Kaufland.

 

Il poti folosi cu incredere si pe cele mai scumpe perechi de incaltaminte. Nu afecteaza deloc materialul si nu pateaza. Pentru linistea ta, citeste eticheta totusi, just in case.

Pe principiul „fii la inaltime” alege inaltimile cand vine vorba de talpa sandalelor ori papucilor pe care ii alegi. „Vara trebuie sa respire si picioarele, mai mama” asa imi spunea mama cand eram mai mica. M-a convins ce-i drept destul de tarziu, iar acum fie vorba intre noi, as purta sandale si iarna la cat sunt de comode. Papucii in schimb, ii prefer doar pentru plaja.

 

 

Articole recente