Chec pufos cu biscuiti Oreo – reteta rapida

Dupa cum am promis, iti voi multumi in fiecare saptamana ca ma urmaresti, postand reteta pe care mi-o trimiti si care mi se pare ca trebuie sa o vada toata lumea. Asadar, am sa va impartasesc si voua, celorlalti, o reteta simpla, rapida si delicioasa pe care o pot manca si copiii. Asa ca tu, mamico, daca nu mai stii ce sa-i faci micutului tau, uite aici o reteta care o sa-i placa sigur. In plus, decat sa cumperi cine stie ce prajituri din comert pline de E-uri, iti poti rapi un pic mai mult de jumtate de ora din viata ta, ca sa prepari ceva bun, bun de tot.

Iti multumesc Miky pentru reteta! Cu siguranta o sa fie pe placul „bucatarilor mici si mari” care ma urmaresc.

Deci se stie deja – toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Pentru chec pufos cu Oreo ai nevoie de:

chec-pufos-cu-oreo-1

Intai, se bat albusurile spuma cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Zaharul trebuie pus treptat in asa fel incat sa se topeasca bine, bine.

Separat, pune cate o lingura de ulei peste galbenusuri si amesteca bine. Dupa ce ai amestecat galbenusurile cu ulei, pune totul laolalta cu albusurile spuma. Secretul: trebuie sa amesteci toate acestea de sus in jos in asa fel incat sa nu se taie. Ai mai facut cu siguranta prajituri asa ca ar trebui sa stii la ce ma refer.

chec-pufos-cu-oreo-4chec-pufos-cu-oreo-1chec-pufos-cu-oreo-1
In alt castron se amesteca praful de copt cu faina, apoi pune toata pulberea in vasul cu oua, amesteca bine tot de sus in jos.
Aluatul se imparte in 2 parti  egale. Intr-unul dintre aluaturi adauga si cacaoa.

Dupa care pune totul intr-o singura tava , dupa forma si imaginatia ta. Si acum vine partea cea mai interesanta. Biscuitii Oreo. Faramaiteaza-i dupa cum iti place si arunca-i la misto. La cuptor ei isi vor face loc in aluat, asa ca nu vor ramane doar deasupra checului pufos.

chec-pufos-cu-oreo-4

Lasa tava checul pufos cu oreo in cuptorul preincalzit, vreme de vreo 40 de minute. Temperatura trebuie sa fie una medie, undeva la maximum 180 de grade, in functie de cuptor.

Articole recente