Am vorbit cu un psiholog zilele acestea si printre altele am ajuns la o un motiv din cauza caruia tot mai multi oameni frumosi se dezintegreaza rapid: singuratatea! Singuratatea sau doar sentimentul de singuratate se pare, transforma oamenii din ce au fost – puternici, in niste oameni prea slabi care sunt in stare sa faca lucruri necugetate. 

Din pacate este o lume cruda si mult prea rea, lipsita de valori si de respect. Insa, asta nu inseamna ca toti si toate cazurile sunt la fel. 

Daca esti un om puternic poti trece peste orice! Totul este sa vrei. In plus psihologul a zis o chestie mareata, de urmat si de luat in seama: „Oamenii trebuie sa uite de trecut ca sa avanseze”. Mai…cam asa e. Bine, mai e o chestie care se cam bate cap in cap cu sfatul lui. Totusi, daca vrei sa avansezi, te uiti in trecut, ca sa nu mai faci aceleasi greseli. 

Singuratatea este doar o stare pe care noi o alegem. Noi decidem daca vrem sa ne simtim singuri si daca vrem sa ne complacem in chestia asta. 

Ok, nu mai ai job, asta e! Move on! Cauta-ti altul, poate mai prost la inceput, dar usor, usor cu siguranta ca vei ajunge acolo unde iti doresti. Poate ca trebuie doar sa supravietuiesti la inceput, dar o sa treaca. Este doar o perioada! Asta trebuie sa intelegi tu. Singuratatea este doar o perioada a vietii pe care o poti combate cu tarie de sine, de caracter si nu uita ca sigur ai prieteni in preajma in care tu poate n-ai incredere, dar ei iti sunt alaturi, acolo, chiar daca nu par a fi. 

Ai incredere in fortele tale. In plus, pana la urma, singuratatea sau sa fii singur nu este o poveste atat de rea. Te poti cunoaste tu pe tine mai bine. Ca oamenii sa te inteleaga trebuie sa te cunosti tu pe tine mai bine ca oricine. 

Te-a parasit el/ ea? Ok, asta e. Motive diverse, unele poate greu de inteles si de trecut peste, dar poti! Poti sa treci peste si fara sa te simti singur. Poti sa treci peste orice fara sa iti mai faci diverse scenarii si fara sa mai stai sa analizezi atat de mult ce si de ce, cum si ce poti face. Daca n-ai fost in stare sa schimbi de la primul avertisment, d-aia ajungi la singuratate. Asa cum ai ajuns, asa poti sa treci si peste. 

Poti sa treci peste pentru ca este clar ca daca ai ajuns in acest moment, ai ajuns pentru ca cineva, undeva a gresit iar daca celalalt nu a putut trece peste, iar daca lucrurile au fost spuse si nu s-au putut remedia, este clar ca atata a fost sa fie. 

Singuratatea este simpla pana la urma. Psihologul spune ca da, singuratatea este doar o stare de spirit care trece usor daca vrei sa treaca. Puterea este in mainile tale! Nu mai incerca sa schimbi trecutul, vezi-ti de prezent si poate gandeste-te un pic si la viitor. 

Este vorba de viata ta pana la urma si atat! Doar tu contezi mai intai de toate.