mere-damiana-5Stiu, nu iti plac fructele! Sau iti plac doar cateva si oricum faci nazuri daca fructul nu arata perfect. Ei bine, vezi tu, fructul ca sa fie natural fara alte pesticide ori cine stie ce injectii, trebuie sa aiba si el o pata acolo. Ti-e sila de viermele pe care il gasesti in fruct dar, baga bine la cap ca fructul cu vietati in el este natural sau cum se spune mai nou – bio. Fructele bio, acelea pe care noi le mancam singuri din copaci cand eram mici, sunt cele mai sanatoase.
Acum ca tot este sezonul merelor, fa bine si mananca macar un mar pe zi. Dupa cum spune americanul „An apple a day keeps the doctor away” , fa bine si urmeaza-i vorba. Mai cu seama ca merele noastre sunt chiar gustoase. Nici nu apreciem cat de norocosi suntem ca avem fructe si legume care inca au gust.

Daca te duci la piata inebunesti din cauza culorilor care iti bucura ochiul. Poate ca sunt eu mai ciudata, dar eu poftesc la morcovi, rosii ori mere crontanitoare. Medicii, nutritionistii, toti ne sfatuiesc sa mancam cat mai mult legume si fructe pe zi. Nu degeaba spun ei asta. Fructele si legumele au nutrientii de care organismul are nevoie zilnic si pe care le asimileza rapid.

Astazi iti vorbesc despre ce poate sa faca un mar pe zi cu organismul tau.

In primul rand sunt o sursa excelenta de fibre solubile, apoi au o mare cantitate de pectina- o substanta care educe nivelul colesterolului din corp. Un mar pe zi poate preveni aparitia astmului. Datorita cojii sale, marul este un bun antiinflamator.

mere-damiana-3Partea aceasta cred ca te intereseaza cel mai mult pe tine, domnita – merele pot preveni afectiuni ale pielii cum ar fi eczemele, uscaciunea, reduc sebumul si previn aparitia acneei.

Un mar contine putine calorii in jur de 50-80 de calorii. Asa ca nu trebuie sa iti faci griji in privinta siluetei. Mai mult de atat, merele au mult potasiu, vitamina C si A, fosfor, fier si calciu.

In incheiere iti mai spun un lucru. Un mar pe zi este chiar acceptat si in curele de slabire. Merele accelereaza arderea grasimilor.

mere-damiana-2