Desert pentru toata lumea!

Am zis desert sa fie! Am mancat atata cozonac si atatea deserturi care mai de care mai delicioase si mai „bogate” incat, am zis, venind prieteni pe la mine, ca trebuie sa fac ceva. 

Asa a iesit acest desert pentru toata lumea! Nu iti imagina ca si de aceasta data am contopit ce aveam prin frigider. Nu! M-am dus la Kaufland ca sa vad cata lume a iesit din casa dupa sarbatori. 

Acest desert este super simplu de facut si iti spun ca ceea ce am preparat in 40 de minute s-a mancat numaidecat! 

Nici nu stiu cum sa o numesc asa ca o sa-i spun clasic „desert cu crema de vanilie”.

Pentru blat ai nevoie de:

  • 10 albusuri de ou;
  • 300 grame de fulgi de migdale;
  • 100 gr de fulgi de cocos;
  • 6 linguri de faina alba;
  • doua plicuri de zahar vanilat bourboun;
  • 50 gr zahar tos.

Practic e un fel de pandispan blatul. Am batut ouale spuma cu un varf de sare apoi am adaugat faina, zaharul si la final fulgii de cocos si cei de migdale. Fulgii i-am adaugat cu ajutorul unei spatule ca sa iasa totusi, un pic, aerat blatul.

Am incalzit cuptorul in prealabil la 180 de grade dupa care am bagat toata nebunia inauntru timp de 30 de minute. Evident ca am folosit o tava :)) Am pus hartie de copt, e sfanta, in tava, apoi am turnat compozitia dupa care am bagat tava in cuptor. 

Bun! Acum, hai sa iti zic si despre crema de vanilie. Desertul trebuie sa aiba musai crema. Daca un desert nu are crema mi se pare ca nu e desert. E ca si cum as manca paine goal. 

Nu merge dom’ne un desert fara macar un strat de crema. 

Asadar, pentru crema ai nevoie de:

  • cele 10 galbenusuri de ou ramase;
  • 700 ml de lapte;
  • un plic de prah de budinca de vanilie;
  • 10 ml de esenta de vanilie;
  • un plic de zahar vanilat bourboun;
  • 40 gr de zahar tos;

Pune o oala pe foc (foc mediu) in care pui laptele. Cand incepe sa fiarba pune plicul de praf de budinca si amesteca bine. Da focul cat mai mic posibil si pune galbenusurile de la cele zece oua si amesteca bine. Toata treaba trebuie la foc mic, altfel risti sa faci o omleta. 

La final pune si zaharul si lasa oala la racit o vreme. 

Intre timp ai scos blatul din cuptor, care cu siguranta ca s-a racit daca ai lasat geamul deschis. 

Cand crema este aproape rece, pune-o peste blat. Lasa desertul sa se odihneasca macar 30 de minute.

Et voila! Asta este tot. Simplu, nu? Iti garantez ca nu dai gres cu acest desert. Este atat de bun ca pana si mama a dat ok-ul pentru el. Mama este sefa pe deserturi si pe mancare in general. 

Incearca acest desert rapid si eficient si cu siguranta ca invitatii vor fi „satisfacuti” 🙂 

 

Articole recente