Acasa Sa gatim Desert racoros de weekend – Tarta cu fructe de sezon

Desert racoros de weekend – Tarta cu fructe de sezon

6 min read
0
0

Sa ne mai indulcim un pic, zic. Nu imi plac deserturile extrem de dulci si nici cele care n-au niciun gust. Asa ca prefer un desert racoros si aromat. Ce urmeaza sa iti propun este si o varianta destul de slaba caloric. Nu e tocmai bomba asa ca poti sa mananci cu incredere o bucatica. Uneori organismul are nevoie si de zahar procesat nu doar fructoza. Totul e sa mananci cu masura.

Asadar, din categoria desert racoros iti propun o tarta cu fructe si bineinteles crema de vanilie. Nicio crema nu este mai delicioasa decat cea de vanilie. Am ales de data ceasta o varianta de crema de vanilie care este specialitatea mamei mele. Se face usor si are doar 3 ingrediente de baza.:

  • lapte
  • oua
  • amidon

Ca reteta de crema de vanilie sa fie completa iti trebuie si zahar, bineinteles.  Eu am folosit zahar brun si vreo 4 plicuri de zahar vanilat bourbon de la Dr.Oetker.

Acest desert este si ieftin pentru ca nu iti trebuie  ingrediente scumpe. Ai nevoie de 400 de gr de biscuiti (eu ii prefer pe cei integrali de la Kaufland), un pachet de unt, 5 oua, 5 linguri de zahar, 4 plicuri de zahar vanilat bourbon, doua plicuri de gelatina, un litru de lapte, doua nectarine  si vreo 8-10 linguri de amidon.

Tarta cu fructe de sezon

In total am cheltuit in jur de 20 de lei.

Am inceput cu crema de vanilie, nu de alta dar trebuie sa stea la odihna o vreme.

Crema de vanilie facuta in casa:

DSC_0016Se sparg ouale se bat un pic, apoi pui zaharul brun si laptele. Pune pe foc totul si amesteca incontinu pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba adauga amodonul. Tips- amidonul trebuie amestecat inainte in cateva linguri de lapte rece, ca la budinga la plic. Pune treptat amidonul amestecat cu lapte in restul compozitiei de pe foc. Focul trebuie sa fie medium spre mic, altfel risti sa faci o omleta. La final pune plicurile de zahar vanilat bourbon.

DSC_0021Cand s-a inchegat bine, ia totul de pe foc si lasa la racit.

 

Blatul:

400 de grame de biscuiti- i-am maruntit bine cu ajutorul robotului Bosh, ala mic si rosu, ti-am mai zis eu de el. Apoi am pus pachetul de unt topit peste biscuitii maruntiti si am amestecat pana s-au imbibat bine de unt.

Pe fundul tavii de tort am pus blatul din biscuiti- nu necesita coacere, asta e minunat.

 

Dupa ce am pus biscuitii, pentru un plus de dulce, am folosit cateva linguri de gem de pere facut de mama. cand crema de vanilie a ajuns la temperatura camerei, am adaugat-o peste blatul de biscuiti. Pe deasupra am pus felii de nectarina si apoi gelatina.

 

Toata nebunia se lasa, de preferat la frigier peste noapte.

 

Tarta cu fructe de sezon
Tarta cu fructe de sezon

Pofta buna!

 

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Sa gatim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

Tort cu dovleac * Desert rapid

Tort cu dovleac * Desert rapid Am zis ca daca tot vine Holloween-ul sa iti propun un deser…