Dovlecel la cuptor cu ou si cascaval
Din categoria „Ce mai am prin frigider?” am gasit dovlecelul.
Hmmm… Ce sa fac cu un singur dovlecel, sa fie satios, sa nu fie nici gras si nici sa nu stau jumatate de zi in bucatarie. Si atunci m-a lovit inspiratia. Ia stai ca mai am si niste oua, prin al treilea raft niste cascaval, hai si cu mirodenii si uite asa a iesit „Dovlecel la cuptor cu ou si cascaval”.
Nicio mancare nu se compara cu cea incropita din „ramasitele” ramase prin frigider.
Pai cum l-am facut? Asta chiar a fost simplu si daca va mai zic ca pregatirea lui a durat nici mai mult nici mai putin de 5 minute, clar v-am cucerit.
Am spalat bine dovlecelul, am taiat capetele si apoi l-am taiat pe din doua.
Dupa ce l-am taiat pe din doua am facut o scobitura in mijloc. Tot de prin frigider, am luat si o branzica Philadelphia. Am uns interiorul dovlecelului, un pic asa, cat sa fie un pat destul de grasut. Practic, in loc de unt. Apoi am presarat piper si oregano.
Dupa, am spart cate un ou in fiecare jumatate de dovlecel.
Pe deasupra am ras si cascavalul. In caz ca va intrebati ce am facut cu pulpa scoasa din dovlecel, am pus-o si pe ea deasupra tuturor. Dovlecel si sus, si jos. Pai da, sa fie dovlecel am zis!
Nimic nu se risipeste.
Toata nebunia asta a fost asezata intr-o tava unde am fasait, caci am dispozitiv care fasaie ulei de masline. Am dat fas-fas cu ulei de masline pe fundul tavii inainte de a pune minunatul preparat „Dovlecel la cuptor cu ou si cascaval”.
Si acum vine treaba care face ca dovlecelul sa fie cel mai gustos – am bagat tava in cuptor!
Cuptorul l-am preincalzit la 200 de grade.
Am lasat toata nebunia vreme de 30 de minute in cuptor iar ce a iesit a fost un adevarat deliciu! Cu o mica felie de paine integrala, prajita si alte condimente, dupa gust, credeti-ma ca poate fi preparatul si mic dejun si pranz si cina. Si nici nu este atat de bogat caloric. Asa ca merge chiar si cand sunteti la dieta. Puteti folosi in loc de cascavalul gras, unul light.
Pofta buna!