Evadez cand am ocazia!

Imi place sa evadez. Sa fug departe de nebunia orasului mult prea aglomerat. Cu siguranta ca te regasesti in cuvintele acestea, cu siguranta ca uneori te simti prizonier/ prizoniera in lumea aceasta nebuna care pare ca se misca din ce in ce mai repede. Dar ce faci ca sa evadezi? Ce sa faci mai intai? Ai atatea variante si atatea drumuri pe care ti le-ai dori sa le parcurgi incat nu stii pe care sa-l cutreieri primul.

Parca nici o evadare indelungata nu iti este chiar pe plac, dar nici una prea scurta nu merge. Am descoperit de curand un loc minunat, incarcat cu multa energie pozitiva. Este un loc banal, care nu iti ofera nimic altceva decat liniste si pace. Cand ajungi aici, totul pare ca se opreste in loc… Timpul sta, totul se misca incet si parca incepi sa iti ordonezi gandurile , starile, viata, planurile, mai bine.

Evadez intr-un loc unde nu iti mai faci griji ca te priveste cineva, un loc unde poti sa faci ce vrei, cum vrei fara sa fii judecat.

ana-damiana-paun-6

Suntem mai norocosi decat ne putem imagina! Faptul ca suntem lasati pe pamant si ca avem ocazia sa ne putem bucura de acest loc, uneori este mai presus de toate. Cliseul „sa avem sanatate” , este din ce in ce mai des folosit. Si a ajuns cea mai de pret fraza pe care ti-o poate spune cineva. Chiar cred ca devine un lux sa fii santos! 

Revenind la evadarea mea, locul acesta ma incarca foarte pozitiv ori de cate ori am ocazia sa ajung la el. Padurea, natura, copacii, frunzele, adierea vantului si lumina care se intrezareste printre crengute… Ar trebui sa ne bucuram de toate acestea inainte de orice alt lucru material. Sa nu mai punem atata pret pe obiecte sau sa fim dezamagiti de ceea ce nu avem. Avem! Avem chiar mai mult decat ne puteam dori, insa nu stim sa apreciem. Evadez ca sa imi reamintesc de lucrurile frumoase.

Asta este starea zilei de azi. Stare motivationala! 

Cu alte cuvinte, sfatul meu: Bucura-te ca esti sanatos, ca ai doua maini, doua picioare, un cap pe umeri, prieteni, o familie (chiar daca nu este completa). Bucura-te ca esti in viata si ca ai privilegiul de a vedea cu ochii tai natura, lumina zilei, ca poti pasi, ca poti prinde cu mainile, ca poti tine, strange in brate… Ca poti respira! Timpul este mult prea scurt ca sa fim amarati si suparati din cauza unor nimicuri, gen te-ai certat cu seful, ori vecina a facut galagie tarziu in noapte… Zambeste si apreciaza ceea ce ai! 

ana-damiana-paun-7

 

 

Articole recente