Manechin de croitorie – home made

Am descoperit ca iti poti confectiona singur un manechin de croitorie care sa te ajute sa croiesti mai bine hainele. Cum? Nimic mai simplu.

Dintotdeauna mi-am dorit un manechin de croitorie! Asa-mi vine cateodata … sa cos si de fiecare data ajung sa imbrac pe cine prind prin casa. Am imbracat barbati cu rochii doar sa vad eu daca pica bine sau daca trebuie ceva modificat. Nasol de ei, stiu.

Ei bine, intr-o zi am cautat pe Google „manechin de croitorie” si am dat peste niste manechine care depaseau cu mult bugetul gandit initial. Vrei si calitate si pret mic, nu se poate.

In schimb, am gasit niste tutoriale pe Youtube, o minunatie!

In joaca, zic „Ia dom’ne, cat de greu o fi sa iti faci propriul manechin?”

Zis si facut. Acum vine partea cea mai interesanta.

M-am imbracat cu o bluza cu maneca lunga pe care nu o mai purtam. Apoi, am format un X in jurul bustului , peste bluza (ca sa aiba totusi forme manechinul, asta dupa ce, oricum pe dedesubt aveam doua sutiene :))) ). Dupa care, usor, usor am fost invelita zdravan peste tot cu banda adeziva lata. Sentimentul este oribil sa stiti. La un moment dat simti ca te sufoci.

Am mai pus o bluza peste scociul deja bine lipit, dupa care am continuat sa fiu invelita cu aceeasi banda (nu uitati, in zona bustului, neaparat pus in X). Ideea este sa nu lasi vreo bucatica nelipita si o sa vezi mai tarziu de ce.

Evident ca ai nevoie de ajutor si este de preferat ca toata miscarea sa se intample rapid. Daca suferi de claustrofobie, nu incerca asa ceva. Este posibil sa intri in panica pe masura ce ramai intepenit din cauza scociului.

Cum scoti manechinul de pe tine? Tai in linie drepata pe lungimea spatelui – foloseste o foarfeca buna, altfel ramai blocat cu manechinul pe tine, si nu ai vrea asta. Dupa ce il scoti de pe tine, lipesti bine „incizia”.

Am luat un bat de lemn pe care l-am pozitionat in mijlocul manechinului de scoci. La gat am pus o bucata de carton cu o gaura in mijloc, pe acolo a iesit batul, manechinul l-am pus pe o masa. Cu batul bine fixat pe mijlocul bustului, am inceput sa umplu bustul cu spuma poliuretanica (in jur de doua tuburi am folosit). Dupa ce am umplut fiecare gol cu spuma, in asa fel incat sa nu dea pe afara in niciun loc, am inchis manechinul in partea de jos cu un oval din carton, cu o gaura in mijloc, dupa care am mai pus niste scotch.

Si voilà – un manechin numai bun de folosit!

manechin de croitorie

Practic e sosia mea.

manechin de croitorie

Pe deasupra scociului, care este destul de alunecos, am imbracat manechinul cu o bluza subtire mulata, ca sa nu alunece diversele lucruri pe care le pun pe ea. In poze este fara bluza.

Este super practic si deloc costisitor! Pentru cat de mult il folosesc, este exact ce am nevoie.

P.S Era sa uit, dupa ce pui spuma poliuretanica, lasa manechinul intr-un loc sigur, uscat, racoros, pentru cel putin 3 ore.

 

 

Articole recente