Naivitatea… Asta este de fapt „buba”! Aici se rupe filmul. Te simti folosit de multe ori? Simti ca tot ce faci pentru cineva, pentru ca ti se cere sau pentru ca asa consideri tu ca este bine, tragi linie si ajungi la concluzia ca esti folosit? 

Este de bine! Chiar este de bine. Priveste intotdeauna partea buna a lucrurilor. Daca te simti folosit si pana la urma afli ca asa este, inseamna ca esti bun. Inseamna ca esti bun in ceea ce faci si ca esti si mai bun daca ti se cere sa faci diverse lucruri din cauza carora ajungi la concluzia ca esti folosit. Naiv? Da! De multe ori mi s-a spus ca sunt naiva, copila si asa mai departe. Si ce este atat de rau in asta?

Mai rau este sa fii naiv si sa ramai acolo. Da, se poate! Se poate sa fii naiv si totusi sa fii asa doar pentru ca vrei tu. Asta nu inseamna ca esti mai prost decat celalat sau ca te injosesti in vreun fel. 

Inseamna ca naivitatea pe care o ai te face sa fii un om mai bun decat altii. 

Naivitatea ta este eticheta care te scoate din multime. Eticheta care arata ca lucrurile bune pe care tu le faci la un moment dat iti vor fi intoarse. 

Atunci cine o sa rada? Stii tu vorba aceea „cine rade la urma, rade mai bine”? Cu siguranta ca tu o sa razi si asta pentru ca la un moment dat trebuie sa pui punct. Punct si de la capat!

Naivitatea aceasta pe care o ai trebuie controlata, altfel dai in alta latura care nu este tocmai propice. De altfel, nici nu te ajuta sa cazi in prapastie.

naivitate-1

Fa bine si invata sa iti cunosti limitele. Ok, bucura-te de naivitate, dar pana intr-un punct. Cand vezi ca n-ai cu cine, renunta. 

Altfel te arzi mai repede decat ti-ai fi imaginat vreodata si ajungi la lucruri rele. Iti spuneam deunazi ca te simti singur doar pentru ca asa vrei tu sa te simti. Asa este si cu naivitatea. Tu o controlezi. 

Bucura-te de fiecare moment pe care altii il considera naiv si da-le peste nas cand simti ca este momentul sa arati care iti sunt „puterile” cu adevarat. 

Joaca-te! Distreaza-te! Simte! Si da, fii naiv, pentru ca nu este nimic rau in asta! Nu fii prost! Prostia se plateste!