Treaba cu a „taia frunza la caini” nu prea ma caracterizeaza. Si totusi, de ceva vreme incoace, ma cam regasesc in expresie. Sunt sigura ca ti se intampla si tie sa „tai frunza la caini”. Acum este timpul sa „tai lemne”. Uneori parca nu mai avem chef de nimic si asta cred ca este datorata si vremii care e prea mohorata. 

Stiu, am inceput sa gasesc scuze. Dar, totodata am facut ceva. M-am hotarat sa fiu mai aproape de tine, iar asta inseamna sa iti scriu zilnic. Chiar daca uneori pare ca bat campii, undeva acolo in context cu siguranta gasesti ceva bun. Ceva in care mai de graba te regasesti. 

De pilda, ai taiat vreodata lemne? Ei bine, nici eu pana la proba contrarie.

lemne-3

Am zis sa o fac si pe asta. Initial mi se parea simplu: „Eh, ce poate fi asa d egreu sa tai lemne?”. Dai cu toporul intr-un lemn. 

Mai nene, nu e chiar asa. E o adevarat arta si asta. Daca nu dai cum trebuie, ajungi la vorba cealalta „dai cu tesla in …” stii tu ce. Ma rog, nu este cazul meu. Evident. 

Am avut sfatuitori buni si mai mult, adevarati maestrii in ale taiatului lemnelor. Stau si ma gandesc acum la bunicii mei care cu greu se incalzeau iarna. Erau vremuri in care nu le ajungea caruta cu lemne deja taiate, asa ca tataie, Dumnezeu sa-l ierte, se apuca el si taia. In ochii mei de copil parea simplu. Acum, insa, cand am pus mana pe topor sa tai un lemn, mi-am dat seama ca este munca tata, nu gluma. Nu ca ar fi tocmai o activitate pentru fetite, insa, ambitia ma provoaca sa imi depasesc conditia si sa incerc sa fac mai mult decat pare ca pot. 

Unde vreau eu sa ajung cu acest articol?

lemne-3

Pai, este simplu. Vreau sa ajung acolo unde tu ai impresia ca nu poti sa ajungi. Daca iti doresti ceva cu adevarat fa ceva ca sa obtii acel lucru, statut sau cine mai stie ce iti doresti tu. Vrei sa fii sus? Nu mai taia frunza la caini si fa ceva in privinta asta. Treaba cu „taie lemne” inseamna de fapt , pune mana si schimba ceva daca vrei sa obtii. 

lemne-1 

Vrei recunostinta, un job mai bun, vrei bani, vrei… ce vrei tu acolo. Pai nu o sa ai daca nu te implici si daca nu faci ceva. Iti place s ate complaci in trecut si sa iti plangi de mila? Stiu, este varianta cea mai simpla. Si totusi nu o sa ajungi nicaieri asa. 

Vrei? Obtine! Tu cu propriile forte! Si o sa vezi ca poti.