Paste cu mar si nuca – video

Paste cu mar si nuca – mai de graba un desert, dar cu siguranta un preparat delicios!

Seara, nu prea multe prin frigider si nici in afara lui. Cateva mere, spaghete, nuci, lapte … Cam batea vantul prin bucatarie. Chiar si asa, decat sa fac o comanda, mai bine fac repede ceva.

In copilarie mama ne facea ca desert, din cand in cand, niste paste cu mere. Ce zic eu: „Ia sa fac si eu”.

Pasta with apple and walnuts recipe - Paste cu mar si nuca retetaCat de greu poate fi?

Chiar simplu, sincer. Si daca te urla rau, iti recomand sa faci paste cu mar si nuca. Sunt nutritive, usoare si extrem de gustoase. De unde mai pui si ca te umfa ca pe un purcel. Iar pastele fiind si integrale, se elibereaza treptat fibrele.

Mod de preparare? Nimic mai simplu. Am ras 4 mere, pe care le-am pus la calit un pic in apa. Si-au lasat si ele, bineinteles ceva zeama. Pe deasupra am adaugat vreo 3-4 linguri de zahar tos. Dupa alte 3-4 minutele am adaugat si vreo 100 de grame de nuci pe care le-am sfaramat un pic in maini. Imi plac asa crocante si atunci nu le-am macinat. Usor, usor, nucile s-au caramelizat un pic si s-au crocantit iar merele s-au inmuiat in sosul caramelizat.

Nu prepar des paste cu mar si nuca, insa, de fiecare data cand le fac, incerc noi ingrediente. Imi place sa le imbunatatesc si sa schimb gusturile. Sa fie mereu ceva nou care sa imi satisfaca pofta din momentul respectiv. De aceasta data la pastele cu mar si nuca am mai pus si niste ghimbir pudra, fulgi de nuca de cocos, lapte si muuuulta scortisoara.

In timpul in care am facut compozitia cu mar, nuca, zahar, ghimbir pudra, lapte, scortisoara, fulgi de nuca de cocos, in alta oala am lasat la fiert spaghetele integrale. La paste nu am pus sare ci am pus un strop de ulei de masline.

Si cam asta a fost toata gateala. V-am mai spus eu, nu imi place sa stau 7 ceasuri la cratita asa ca prefer preparatele rapide. Pastele cu mar si nuca le-am facut in 20- 25 de minute si le-am mancat in 5  min 🙂

Glumesc, am stat sa le savurez.

Va invit sa urmariti video pentru detalii.

Articole recente