Placeri vinovate – BURGERI

Pentru ca tot este black friday, ziua in care toata lumea isi face de cap cumparand diverse, colegii mei s-au gandit sa fie nebuni si au ales altfel de „black friday”. Au ales ca in vinerea neagra sa isi satisfaca poftele cu burgeri! Cateodata, satisfactia culinara este mai presus de orice placere. O placere vinovata merge din cand in cand, totul este sa nu exagerezi. 

Voiam sa iti spun sa nu te simti atat de vinovat atunci cand mai scapi in prajituri, torturi, tocanite ori burgeri. Asta e! Pana la urma o viata avem si nu putem chiar sa ne punem tot timpul bariere. O data la cateva luni, nu este o drama, daca te mozolesti de sosul in exces dintr-un burger. Daca ai grija ca pe parcursul zilei sa nu te mai arunci in bratele „necuratelor” ganduri, chiar nu ai de ce sa iti faci griji. In schimb, iti pot propune o varianta de burgeri ceva mai slabi calorici.

Ce urmeaza a-ti spune, este perfect valabil si la shaorma. 

Daca scoti din burger ori shaorma, cartofii prajiti poti fi sigur ca o parte importanta de calorii ai eliminat-o. Apoi, stiu ca iti place sa tii cu ambele maini sandvisul cu adevarat savuros, dar daca vrei mai putine calorii, poti elimina una dintre jumatatile de chifla 🙂 Stiu, e greu. 

Acum vine partea cea mai dura – comanda burger-ul fara maioneza. 🙁   Saaaad 

Cu siguranta ca poti sa faci asta ca sa nu ai mustrari de constiinta mai tarziu. De altfel, poti cere extra legume. Salata verde ori castravetii murati chiar si ceapa in portie dubla, intr-un burger, il fac pe acesta sa fie ceva mai putin „evil”.

Carnea, sincer, nu iti dauneaza deloc, daca este o carne buna, proaspata si bine gatita. Daca iti propun sa mananci doar carnea si legume… Deja nu mai mananci burgeri, mananci o friptura cu salata, asa ca iar zici ca sunt rea. 

Revenind, insa, propunerea mea este alta. Nu iti mai face atatea griji ca mananci o data, de doua ori pe an burgeri sau un burger. Vinovatia este principalul motiv din cauza caruia iti sunt inhibate cateva functii. Functiile acestea te ajuta sa digeri mai repede caloriile, ba chiar sa ajungi sa nu le depozitezi sau se le transformi in surplus. Trebuie doar sa ai grija unde iti mai „bagi botul” :)) pe parcursul zilei. 

 

 

Articole recente