Placinta cu branza sarata si fulgi de migdale
Sunt fan branza! Exact ca in reclama. 🙂 Asa ca m-am pus pe treaba si a iesit placinta cu branza sarata si fulgi de migdale, o reteta simpla si rapida.
O placinta aperitiv care merge perfect ca o mica gustarica inainte de masa propriu zisa. Sau, ma rog, in cazul meu este si mic dejun, si pranz, si cina. 🙂
Iti propun aceasta placinta dupa ce ti-am promis ca o sa iti povestesc despre ea, dar mai ales dupa ce am luat ok-ul mai multor persoane care mi-au dat „sortul”.
Placinta cu branza sarata si fulgi de migdale se face super usor, bineinteles. O arunci in cuptor si poti sa ai timp si de tine.
Am ajuns acasa si in frigiderul meu „porno” aveam cam 700 de grame de branza, niste oua, mascarpone, lapte, marar si patrunjel. Zic: „Asta e! Asta e combinatia perfecta!”. Multa branza si verdeata. Minunat! Cui nu-i plac verdeturile, ca am avut si astfel de pofticiosi in preajma, sa stiti ca nu se simte gustul de marar ori de patrunjel puternic. Asa ca nu te sfii si pune cu incredere ca iese minunata placinta cu branza in acest fel.
Acum hai sa iti spun exact ce ai nevoie:
- 700 de grame de branza sarata;
- 4 oua;
- un sfert de cana de lapte;
- o cutie de mascarpone;
- o legatura de patrunjel;
- o legatura de marar;
- o jumatate de cana de ulei;
- o jumatate de cana de faina;
- 100 de grame de fulgi de migdale.
Apoi vin condimentele. Eu folosesc mai mult piper, de sare nu mai ai nevoie, sigur e suficient de sarata branza si poti sa mai pui un pic de oregano. Eu am folosit cimbru, asa de aroma, un pic.
Cum se face? Nimic mai simplu.
Bati bine ouale, apoi pui laptele, uleiul, faina si mascarpone. Amesteci pana se formeaza o smantana. Peste „smantana” aceasta, faramaiteaza branza folosindu-te de degete. Poti sa o dai si prin razatoare dar e mai placut sa simti bucatelele de branza sarata asa.
Apoi, pune mararul si patrunjelul tocate marunt si amesteca pana se intrepatrund toate ingredientele. Condimenteaza dupa gust dupa care pune totul in tava. Eu folosesc tava pentru torturi, aceea rotunda, in care pun musai hartie de copt.
Cuptorul preincalzit la 200 de grade, nu uita!
Dupa ce ai pus compozitia in tava, presara fulgii de migdale si apoi stropeste-i cu un pic de ulei de masline.
Baga tava in cuptor vreme de 30-35 de minute.
Si gata! Cum ar spune nepotul meu, Andrei.
Asta este tot. Lasa placinta cu branza sarata si fulgi de migdale sa se raceasca si apoi feliaz-o. Pofta buna!