Acasa Uncategorized Placinta cu ciuperci si pastrama – are si un secret

Placinta cu ciuperci si pastrama – are si un secret

6 min read
0
0

Pare destul de bomba calorica asa, din titlu dar stai linistita, cantarul nu o sa arate mai mult ca de obicei. Placinta cu ciuperci si pastrama, o reteta simpla, usor de facut si super satioasa. Este varianta de placinta pe care poti sa o iei la pachet fara probleme. Colegii nu vor fi deranjati, in cazul in care ai vreun coleg sau vreo colega care nu suporta mirosurile, cum am eu. Este placinta ideala pe care o poti degusta fara probleme si daca tii dieta.

Bineinteles ca daca esti la dieta este vorba de cantitate. Asa ca, te sfatuiesc sa mananci doar o felie mai maricica sau doua micute. Asa o sa iti poti urmari caloriile in continuare. O felie mai mare are in jur de 200 de calorii.

placinta-cu-ciuperci-si-pastrama-1

Pentru  placinta cu ciuperci si pastrama ai nevoie de cateva ingrediente de baza:

  • 3 oua;
  • 150-200 gr de faina alba;
  • 100-150 ml de ulei de floarea soarelui;
  • 100-150 ml de apa minerala;
  • aproximativ 1 kg de ciuperci;
  • 300 gr de pastrama de porc.

Bineinteles ai nevoie si de mirodenii. Eu, dupa cum bine stii in orice pun muuuult piper, nici la aceasta reteta n-am facut exceptie. Pe langa piper am pus si niste cimbru si un varf de sare.

Cum se prepara.

Si un copil de 5 ani poate sa faca reteta aceasta. Practic faci asa: cele trei oua le bati bine, apoi adaugi faina, apa minerala, uleiul pana ce toate acestea se contopesc intr-un fel de smantana un pic mai groasa. Apoi pune mirodeniile.

Curata ciupercile de coaja, mie imi place sa le curat mi se pare o chestie de igiena asa. Taie ciupercile felii mai mari, apoi pastrama fa-o patratele sau fasii, cum iti place.

Amesteca ciupercile si pastrama cu toata comozitia smantoasa.

Pentru placinta cu ciuperci si pastrama am folosit un ingredient care i-a dat o aroma cu adevarat delicioasa.

placinta-cu-ciuperci-si-pastrama-2

Secretul: 100 de grame de sfecla rosie.

Sfecla a dat placintei o aroma usor dulceaga. Stiu ca nu iti place in mod deosebit sfecla dar crede-ma ca in aceasta combinatie este minunata.

Mai am un mic secret.

Secretul 2: pe desupra, inainte de a o baga in cuptor, am presarat niste miez de seminte de dovleac crude. Le-am stropit cu ulei de masline si cu un varf de sare. Miezul de la semintele de dovleac s-au facut crocante si usor sarate dupa coacere.

Asadar inainte de a pune toata compozitia in tava, am preincalzit cuptorul la 200 de grade.

Placinta cu ciuperci si pastrama trebuie sa stea la cuptor 30-35 de minute in functie de cuptorul pe care il ai.

Pofta buna!

 

Facebook Comments
Booking.com
Încărcați mai multe articole înrudite
Încărcați mai mult de Damiana
Load More In Uncategorized

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cititi si

Mamaliga si beneficiile ei

Mamaliga si beneficiile ei Da, am mai auzit asta: “Nu manca mamaliga pentru ca ingra…