Placinta cu spanac si telemea de vaca

Ce-mi mai plac placintele! mmmmm…

Daca s-ar putea sa mananc doar placinte ar fi minunat.

Ei dar n-am cum, insa, atunci cand vrei sa evadezi din rutina, fa o placinta cu spanac si branza! Este chiar simplu, chiar si blondele o pot face :))

Asadar, placinta cu spanac se face cam asa:

  • Timp de preparare 10 min;
  • Timp de coacere 30-40  min;

Ingrediente :

  • 4 oua;
  • jumatate de cana de faina alba;
  • jumatate de cana de ulei (folosesc ulei Bunica);
  • 400-500 gr de spanac bine stors (prefiert sau la conserva);
  • 400-500 de grame de telemea de vaca;

Placinta cu spanac - ingrediente

Spanacul poate fi si congelat. Cand am timp iau , cand n-am timp iau la conserva de la (este foarte ok si cel facut de ei). Secretul este sa fie bine, bine stors.

Spanacul se toaca marunt. Eu il las sa se mai scurga un pic apoi il strang bine in maini.

Cele 4 oua, faina si uleiul le amesteci bine pana se face o compozitie smantoasa. (Daca mai e nevoie mai pui faina, un pic)

Apoi pui spanacul plus branza faramitata in mana.

Amesteci bine, pui o foaie de copt in tava (eu folosesc tava pentru torturi de 28 cm).

Si o bagi la cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 de grade.

Lasi in cuptor pana se rumeneste.

Nu va speriati daca face un fel de spuma pe deaasupra in timpul coacerii, e normal, spanacul are multa apa.

Placinta cu spanac

Pofta buna! Placinta cu spanac este delicioasa, credeti-ma!

 

Articole recente